torsdag 24. september 2015

Etter valget

Nå er valget over og forhandlingene og dragkampene i kommunene har begynt. I motsetning til de fleste valg er det denne gang duket for endringer i mange kommuner. I Oslo blir det store forandringer med rødt flertall ved hjelp av de MDG. Shoaib Sultan som ordfører høres spennende ut og sikkert helt annerledes enn Fabian Stang, men det er vel ikke helt klart ennå.

 Jeg synes MDG høres ut som et interessant parti. Jeg har bare skummet partiprogrammet deres, men grønn bærekraftig vekst høres jo fornuftig ut. Og at flere skal sykle og reise kollektivt høres også bra ut. Stiller meg litt mer tvilende til den liberale holdningen partiet har til omsetning av cannabis som det også står om i partiprogrammet deres. Det kan nok bli vanskelig å svelge for enkelte samarbeidspartnere.  Men uansett får de stor innflytelse i mange kommuner.


Jeg er litt bekymret for valgdeltakelsen. At under 60 % går til valgurnene er betenkelig. Kanskje det ikke er liten interesse for politikk som er årsaken, ei heller den dårlige kvaliteten på politikerne våre. (Som vi selv har stemt fram.) Kanskje det er ubeleilig å dra til valglokalet? Gi sofavelgeren muligheten til å stemme fra sin egen sofa! Alt går nå på data, viktige ting som banktjenester, skatteoppgjør og intime detaljer fra helsevesenet. Hvor vanskelig kan det være å få til en trygg måte å stemme hjemmefra? Sofavelgeren sitter, i sofaen, med PC i fanget. La hen avgi sin stemme derfra, hvor omgivelsene er trygge.


Vi har også innført Post i butikk de fleste steder. Der hvor betrodde butikkmedarbeidere håndterer viktig postale affærer må det vel også gå an å få til Valg i butikk på en trygg måte? Sofavelgerne er vel innom butikken i ny og ne. Ikke for det, kanskje de får matkasse på døra?

Da jeg gikk inn i valglokale 14. september var det ikke store forskjellen fra da jeg gjorde det for første gang for mange år siden. Valgfunksjonærer som peker på avlukket og andre som sitter langs veggen og kontrollerer. Og vi står der med lua i hånda og ser i gulvet. Også mye styr og opptelling og omtelling i etterkant. Unødvendig mye styr og veldig gammeldags.Over til noe helt annet. Det er fårikål-tid og jeg har et lite tips. Del opp et par løk og putt det i gryta sammen med en bunt dill og la det koke med. Man skal selvsagt ikke klusse med et bra konsept, men prøv det. Kjempegodt.


Jens Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar