tirsdag 8. september 2015

Valg 2015

Lokalvalgene i Norge består egentlig av to valg. Det første er kommunevalget hvor man velger kommunestyrerepresentanter. Det andre er fylkestingsvalget, hvor man velger representanter til fylkesstyret. Det er viktig å avgi stemme.


Jeg synes valg er morsomt. Kanskje ikke haha morsomt, men morsomt på en interessant og ettertenksom måte. Jeg har vært interessert i politikk i mange år synes en god politisk debatt er god underholdning. God underholdning i seg selv. Det er ikke nødvendig med komikere eller andre artister for å gjøre en politisk TV-sending mer severdig. Det underholdende i sendingene ligger i gode spørsmål fra programlederne og tilsvarende gode svar fra politikerne. Og politiske debatter hvor skarpe politikere kommer med gode argumenter og ikke bare påstander alle har hørt tidligere. Men det står og faller selvsagt med kvaliteten til politikerne og hvor morsomme de kan være. Det er mange grå og kjedelige politikere, men det hender jo det dukker opp morsomme innslag fra FrP og SV og ordføreren i Bergen var det jo nesten standup kvalitet på. Når vi ser bort fra tragedien bak, selvsagt.

Rolv Wesenlund hadde en humoristisk karakter som het Leif Sonell som startet Vårt Parti i 1967. Partiprogrammet var kanskje ikke all verden, men slagordet til partiet hadde en viss appell. Norge i vekst og hell – fremgang med Leif Sonell. Jeg tror Sonell hadde vært nærmere til å bli valgt i dag enn i 1967.


Hunden på bildet heter Duke. Den ble valgt til ordfører i byen Cormorant i Minnesota, USA i 2014 med stort flertall. Jeg sier ikke at det blir hipp som happ hvem vi stemmer på, men kanskje noe å tenke på for oss her hjemme? Det er mange kloke hunder og helt sikkert mange dumme politikere.

Gå til valgurnene 14.09. og gi din stemme for en bedre kommune. Godt valg.

Jens 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar