onsdag 30. september 2015

Vintur

Jeg er medlem av en vinklubb, men jeg påstår ikke at jeg har greie på vin. Vi er åtte venner som kommer sammen med ujevne mellomrom og nyter god mat og noen ganger veldig god vin. Uformelt og hyggelig og ikke noe vinsnobberi.


Vi har hatt årlige fjellturer, men for to år siden gjorde vi litt mer ut av det og reiste til Italia. Turen gikk til Piemonte og byen Asti. Området kjent for vin, trøfler, ost og nøtter. Det er sikkert andre ting der også, men det var disse tingene vi konsentrerte oss om.


I løpet av oppholdet besøkte vi Barolo-museet og to vinprodusenter i området. Morsomt og interessant. Vi besøkte en landsby med bare 38 innbyggere, men som til gjengjeld hadde stor produksjon av ost fra kuer som beitet over 1000 meter.


Området har også stor produksjon av hasselnøtter. Vi besøkte en av produsentene og det var påfallende hvor mye bedre nøttene smakte der enn når de kommer til Norge ved juletider.


Vi var også med på trøffeljakt med hund. Trøffel er en meget god og eksklusiv sopp som vokser nede i jorda. Den har en sterk aromatisk lukt og derfor brukes det ofte hund for å finne den. Det var en fin tur i skogen med en ivrig hund som snuste seg frem til godsakene.


Det var noen hyggelige dager i Piemonte. Det er moro og ofte interessant med utflukter, men personlig synes jeg det er like viktig å ta seg tid til å rusle gatelangs, se på livet og nyte god mat og drikke på koselige caféer og restauranter. Og i Italia funker det bra.

I år reiser vinklubben til Bordeaux. Mer om dette senere.


Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar