torsdag 5. november 2015

Nytt fra fjordarmen


Kommersiell forsøpling?
Av og til kan de globale kriser med krig, flyktninger, ulykker med mer virke bagatellmessige når de lokale utfordringene vokser oss over hodet og krise på krise sitter i kroppen.
Det er ille å få trykket dette i 4-fargete helsider i lokalpressen. Men de gjør jo bare sin plikt med å formidle sannheten. Selv sitter vel hele redaksjonen med gråten i halsen..

Derfor er det også min plikt å videreformidle de store utfordringene vi nå opplever her ute på halvøya.
                                 Eksempel på nesoddbåt

De fleste av oss som har sitt daglige virke i byen (Oslo) benytter Nesoddbåten (av noen kalt ferge) mellom hjem og jobb..
På disse fergene er det nå montert informasjonstavler som viser informasjon om båten/fergen, hvor redningsvester befinner seg, ankomsttider og annen nyttig informasjon. Og ja da! Det kommer også små annonsesnutter! Og det er det som plager noen  av de reisende som sannsynligvis allerede har stått opp med feil ben eller har krangla med sjefen på jobben.
Noen av de nevnte passasjerer har til og med (i protest) begynt med svarte briller eller bind for øynene som demonstrasjon mot "den skrekkelige forsøplende reklamen". Ja da, det er helt sant!

Men den groveste "blemma" er det vår lokalavis som står for;
Akershus Amtstidende (Amta) er helt enig med de sårede nesoddbeboere.  "Reklame smurt utover hele båten er en vederstyggelighet!" sier de skriveføre i Amta.
I ren solidaritet ofret de forsiden og lot den gå i svart.


Mmm, men... hva er det dere lever av i den lokale avisblekka og på nettversjonen hele uka da?  Akkurat ja!
ANNONSER!
Det er glimrende, da vil vi altså fra neste uke slippe 6-7 helsider med intetsigende annonser for møbler, matvarer og sportsartikler!
TOPP! Stor takk til redaksjonsledelsen  (som selvfølgelig vil si at avisannonser ikke kan sammenlignes med de bråkete info-tavlene på båten.)

PS:
Ruter som drifter våre lokalbusser har installert et stoppsignal og en stemme ved hver holdeplass som forteller hvor vi har kommet. Dette er også ubehagelig støy i følge de ovenfor nevnte beboere.
Hva gir dere meg?
Selv jeg som lokal innbygger syntes det er grei informasjon. Og til de av dere som fortsatt syntes dette nærmest er kriminelt og at de ansvarlige burde låses inne for godt, vil jeg bare si;
God bedring! Det er bra dere har fokus på de store utfordringene i verden! Er det rart det blir krig! Men det er vel (lokal)demokratiets pris...
Og samtidig gir det meg en enestående mulighet til å fråtse i mulige ironiske innlegg på bloggen vår!
 
Tusen takk!

Geir

geirh@getmail.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar