lørdag 21. november 2015

Sesongsskifte

Fra grønt til hvittSmå og store gutter og jenter i shorts, langstrømper og turnsko skifter nå til lengre benklær (stillongs), lue og vanter med luftehull (sportshansker). I tillegg legges lærkulen til rens og planker og kjepper i plast og tre dras frem fra kjeller- og smøreboder (også kalt garasjer).
Og for de av dere som fortsatt lurer; det er sesongskifte fra ballspill (primært fotball) til skiidrett på bortover- og nedover-ski.

(Eksempel på treski, ski laget av trær)
 
Norges nasjonalidrett ?
Det er jo så klart langrenn! Og ikke protester! Fordi det er jo særdeles viktig for nasjonalfølelsen at vi  lykkes i vår såkalte  Nasjonalidrett. Og når lykkes vi sist i internasjonal fotball ? Joda, bronselaget fra 1936! Eller Lyn mot Barcelona i 1968 (He-he, skal ikke nevne årets landslag og dets leder...)

Nei, kom til fornuft! Vår nasjonalidrett må jo selvfølgelig være en idrett vi lykkes i. Nemlig langrenn.
Og ikke kom med den gamle leksa og si at det er bare Norge og Sverige som deltar på toppnivå i langrenn. Og at det bare er Northug som vinner. Ha! Vi har opptil flere sveitsere (ok, en), flere tyskere (vel, iallfall for 5 år siden), japanere (ok, de går kanskje ikke så fort), russere (vel kanskje ikke nå med nytt blod..), en canadier og to polakker (Vel, en da. Den kvinnelige har vel gitt seg).
Ok, men da kan vi iallfall få vinne i fred!

Og nedover-ski (også kalt alpint) krever jo igjen store bakker med mye snø. Og dette er de mye bedre på i Mellom-Europa.

Dessuten er vi verdensmester i skismøring! Og SWIX er jo norsk. Eller var er vel kanskje riktig.
Og ja da! Jeg vet at det kanskje ikke skal smøres så mange ski lenger da de fleste syntes det er morsommere å leke skøyteløper. Og vi skal helst ha løyper som går rett frem når det er renn i klassisk stil, ellers blir du disket for å svinge.

Eller kanskje satse på fotball på snø? Med knickers og skisko?
Nei vel..

Og ikke nevn SKISKYTING! Ordet i seg selv er jo selvmotsigende! La de som ønsker å skyte på alt som rører på seg holde på med det på avskjermet område uten å ha ski under beina.


Så tittelen på dette innlegget burde vel heller vært Fra grønt til grått..

*

(Og for de som ikke helt har fått med seg definisjonen på I R O N I; send meg en melding så vil vi i redaksjonen forklare).


Geir
(Skiløper i -68)
geirh@getmail.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar