torsdag 23. juni 2016

Skaff deg en ny hobby!


Sommeren kan bli lang for noen og kanskje er dette tiden til å skaffe seg en ny hobby. Det er mange muligheter, her er noen forslag.

Mange har alle sett filmen «Trainspotting» fra 1996, om en gjeng ungdommer med problemer i Edinburgh. Veldig bra film, men den hadde ikke så mye med tog å gjøre. Tittelen var nok mer symbolsk.Trainspotting er en hobby for jernbaneentusiaster, som går ut på å se på tog og notere serienummeret på lokomotiv og vognsett. Noen samler nummerne og vil ha hele serier og noen fotograferer togene som passerer. Jernbaneselskapene har litt blandet innstilling til fenomenet. De ser fordelen av dokumentasjon og at noen holder øye med togene, men er litt bekymret for sikkerheten.

 
 
Mange synes lastebiler og trailere er mer spennende enn tog. De har tatt konsekvensen av dette og bruker tiden på å reise rundt til truckstops og transportfirmaer for å ta bilder. De sjekker registreringsnummer og hjemlandet til trailerne. Deretter legger de bildene ut på nettet med kommentarer.

Det er også noen som samler på engelske fotballstadioner. Samler på i den forstand at de besøker en stadion og krysser av på listen. Hvis de er der mens det er kamp teller det mer enn om de bare besøker stadion en dag uten kamp. Egentlig en hobby jeg har litt sans for, de får besøkt mange fine byer og de fleste fotballklubber har gode faciliteter for besøkende. Hvis dette fenger kan du se her www.footballgroundguide.com


Berg og dalbaner eller rollercoasters er noe de fleste av oss har et forhold til, noen kanskje litt mer anstrengt enn andre. Mange kan ikke få nok og kjører så ofte de kan, mens andre finner på unnskyldninger for å slippe unna. Noen besøker fornøyelsesparker over hele verden bare for å kjøre flest mulig baner. Noen vil bare kjøre mange ganger. En 78 år gammel mann kjørte med en bane i Pittsburgh 90 ganger på en dag for å komme opp i 4000 turer i løpet av et langt liv.


Som kjent er det nedgang i oljeaktiviteten i Nordsjøen for tiden. Et rederi har tatt konsekvensen av dette og tilbyr nå plattformspotting fra et av sine offshore skip. Turen går ut til oljefeltene hvor passasjerene får se oljeplattformer og samtidig lære litt om oljeutvinningen. Et godt eksempel på nytenkning og tilpassing til et skiftende marked.

Her har du noen forslag til nye hobbyer du kan skaffe deg i sommer. La frimerkesamlingen og glansbildene ligge til vinteren. Kom deg ut å ta bilder av tog eller trailere. Eller du kan bli veldig populær hos barna i familien ved å ta de med til fornøyelsesparker for å kjøre berg og dalbaner. Sommeren er i boks!

Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar