torsdag 26. oktober 2017

Fra idrettens vidunderlige verden


Det skjer utvikling på de fleste områder, også i idretten. Noe av denne utviklingen ønsker vi velkommen, andre deler setter vi spørsmålstegn ved. Noe av det virker bare dumt.

Jeg har tidligere skrevet om at vi i Norge er negative til nye ting og prøver hele tiden å stå i veien for utviklingen. Ski-skøyting og V-stil i hopp er eksempler på dette.

Men nå er det tydeligvis slutt på dette, for Norges Skøyteforbund har et prosjekt for å få skøyteløperne til å gå fortere. Ved hjelp av farge. Joda, det stemmer, fargen på drakten påvirker farten har de funnet ut. Norske skøyteløpere er lei av fjerdeplasser og mener at ved å bytte draktfarge fra rødt til blått vil medaljene komme Norges vei. Jeg ser ikke bort fra at dette kan medføre riktighet, men hvorfor velge blå farge?
 
 
Hvis vi ser tilbake på vinnere på skøytebanen, kommer vi ikke unna den største av de alle: Eric Heiden. Han tok fem gullmedaljer i samme OL, ingen andre har klart det! Dette skjedde i Lake Placid i 1980 og han har også syv gullmedaljer fra VM. Og mitt poeng, han hadde gullfarget drakt! Hvorfor tar ikke skøyteforbundet skrittet helt ut og utstyrer de norske løperne med gulldrakter likegodt først som sist.

 
 
 
Tanken om nye skøytedrakter er ikke ny. Her er et forsøk fra noen år tilbake. 
 
 
 Foto: NTB Scanpix
 
 
 
Vår alles store skidronning og mamma i særklasse, Marit Bjørgen uttaler at «Therese var ikke dopet». Tenk hvor mye tid, penger og ubehageligheter vi hadde vært spart for hvis CAS (Court of Arbitration for Sport) hadde spurt henne før månedene med spekulasjoner og rettssaker.
 
Av en eller annen grunn er det gjort en sak av langrennstrener Tor Arne Hetlands uttalelse om at Petter Northug ikke skal gå ankeretappen stafetten i OL. Særlig svenskene er visstnok glade for dette. Riktig nok har ikke Northug vunnet et skikkelig skirenn på et par år, men vi vet jo hva han kan være god for. Kanskje litt tidlig av Hetland å ta ut laget nå?

Dette var ukens beste fra idrettens verden. God helg alle sammen!

Jens
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar