mandag 23. oktober 2017

Teknologinytt



For noen av dere er vel dette gammelt nytt. Men for oss litt opp i årene (iallfall meg..) var denne "dingsen" (bildet) ny. Har dere hørt om GPS-jamming?

Dette uskyldige, lille armbåndsuret ødelegger ("drukner") alle signaler fra GPS-satellitter i en omkrets av mange hundre meter. Visstnok opptil en kilometer.
Javel, og så sier du kanskje? Den er visstnok brukt av yrkessjåfører som ikke liker å bli "overvåket" på jobben. Arbeidsgiver kan jo med GPS-styring kontrollere hver bil og sjekke om de kjører en optimal rute samt hvor mange stopp de gjør. Effektiv flåtestyring heter det. "Jammerklokka" nuller ut kontrollen!

I USA dømmes brukere av denne "dingsen" med inntil 2 års fengsel og 100.000$ i bot! Blant annet fordi disse "uskyldige" dingsene kan påvirke flytrafikken. Så dette "leketøyet" er vel ikke å anbefale brukt i nærheten av Gardermoen..

Ved Ryenkrysset i Oslo passerer flere biler med dette utstyret hver dag. Så hva gjør de som er så flinke til å passe på oss ellers i trafikken med denne "casen"?

Når vi likevel er inne på trafikksikkerhet; Når skal politiet fjerne de som kjører buss og t-bane og samtidig bruker håndholdt mobiltelefon?

SANTA ONE
Mens vi likevel er inne på luftfart. Julenissen har fått godkjennelse av Luftfartsverket for å ferdes i norsk luftrom med sleden Santa One i perioden 23. - 25. desember. Sledens tekniske spesifikasjon er vurdert og godkjent.


Kom litt i julestemning nå, ikke sant?

Ha en fortreffelig uke!


Geir
geirh@getmail.no





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar