torsdag 19. oktober 2017

Sesong

Året er delt inn i sesonger. Selv foretrekker jeg sommersesongen, men det er ikke til å komme fra at det nå er vintersesongen som gjelder. Det blir snart snø og slaps, kulde og krav til varme klær. Jeg liker det ikke.


Da er vinteridrett på TV et lyspunkt. Det blir spennende å se hvor mange norske langrennsløpere som har fått astma i løpet av sommeren. De er ikke helt på Mühlegg nivå, men bra er det ikke.

Det er Vinter-OL i februar og det kan jo være morsomt. Det er alltid nye utøvere som vil være med i kampen om medaljene. Denne gangen er det også et visst spenningsmoment med den politiske situasjonen i Nord-Korea. Pyeongchang, i Sør-Korea, hvor lekene arrangeres ligger bare 80 kilometer fra grensen mot det litt ustabile Nord.

Jeg undres om det blir med noen utøvere derfra i OL? Det var med et lag fra Nord-Korea i Norway cup i år, og de var skikkelig gode. Kanskje det er et land fullt av potensielle OL vinnere.

Det er varslet noen endringer fra Det Internasjonale Skiforbundet. Det snakkes om å sløyfe klassisk langrennsprint. Det er på tide mener jeg. Kjedelig å se på og litt selvmotsigende. Dersom du skal sprinte fortes mulig fra A til B, bør du velge den raskeste måten, fri teknikk. Det foreslås også å legge inn hopp og andre elementer i sprintøvelsene. Høres spennende ut synes jeg.

Men i god norsk ånd er det selvsagt motstand mot dette. At OL-mester Maiken Caspersen Falla er i mot disse endringene er jo forståelig, men kanskje kortsiktig. Alle, ikke minst utøverne, er tjent med at idretten utvikles. Og det må den hvis publikum og sponsorene skal beholde interessen og pengene fortsatt skal strømme inn.


Idrettsutøvere er en konservativ gruppe. Jeg tror det burde være aldersgrense for idrettsutøvere, kanskje 35 år? Da slapp vi uttalelser fra idrettsutøvere som har vært med så lenge at de tror de er større enn idretten. Utøvere kommer og går, mens idretten er i utvikling.


Uansett, det er OL i Pyeongchang fra 9. til 25. februar 2018. Det kan bli morsomt.

Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar