lørdag 7. april 2018

Nok er nok

Fredag formiddag satt jeg å drakk kaffe og hørte på radio. Da brøt de av den ordinære sendingen og det kom en ekstra nyhetsending. Det gir alltid en litt guffen følelse med sånne ekstrasendinger, hva har skjedd? Er kongen dø, er det krig? Da nyheten kom satte jeg nesten fyrstekaken i halsen: Marit Bjørgen legger opp! Det var jammen på sin plass med en ekstra nyhetssending, større blir det ikke!
 
Okay, spøk til side. Dette er åpenbart stort for mange og det skal vel respekteres. Men at nyhetsredaksjonen i NRK synes det er verdt en ekstrasending er vel litt i overkant. Jeg synes vel det går litt langt noen ganger i dyrkingen av idrettshelter uansett hva de har oppnådd eller hvor mange medaljer de har vunnet. Langrenn er en idrett som utøves av en begrenset del av verdens befolkning og ingen andre land bruker så mye penger for å få frem medaljevinnere som Norge. Det er for såvidt ikke noe galt i det, men er det egentlig noe å legge så stor vekt på?

Er vi som nasjon så usikre at vi trenger å bruke så mye penger og tid på idrett for å vise verden hvor flinke vi er? Ungdommen trenger vel kanskje noen gode forbilder, men når det gjelder den gamle floskelen om en sunn sjel i et sunt legeme har nok det toget gått for lenge siden, lastet med doping og alkohol og pengesløsing.

 

Marit Bjørgen har vært en fantastisk utøver og det har vært morsomt å følge henne i disse årene. Litt for mange år etter min mening. I begynnelsen av sine karrierer er idrettsutøverne juniorer, hvorfor ikke innføre en øvre aldersgrense også? Kanskje 35 år kunne være passende. Da vil det bli bedre plass til nye talenter.

Jens
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar