tirsdag 10. april 2018

Vi er gode vi og verdensmestere i alt! Og så renslige da og med stor fokus på miljøet!


Nå er det bare å heise flagget og la det vaie til evig tid!

Eller? 

Jeg mener faktisk at vi skal bremse en smule, kanskje være litt ydmyke og tro at vi kan lære litt av andre utenfor Svinesund. Snurre globusen for å kikke rundt oss. 
Bildet til høyre er fra en lokal strand hvor det blant annet ble funnet rester av en druknet delfin og fisk med plast i magesekken.
Og vi i vårt kjære fedreland er blant de verste! Strendene må håndplukkes kontinuerlig for å fjerne dritten! 

PLAST PLAST PLAST!
Den store oppfinnelsen på 50-tallet er i ferd  med å ta livet av oss! Fortsetter vi i samme tempo drukner vi bokstavelig talt i plast i løpet av 10 år!

Jada! Vår lange kyst ligger utsatt til for tilsig av andres dritt, men vi er minst like dårlige selv og må feie for egen dør!
NRK har vist flere programmer som tydelig sier at vi mangler enkel folkeskikk! Det begynner med at vi kaster is- eller sjokoladepapir på gata. Ikke så farlig kanskje? Jo! For det er der det begynner! Men det verste er det vi ikke ser! Det som befinner seg under havflaten.
Bare i Oslofjorden brukes det 4 mill kr. for å fjerne søppel. Og i Statsbudsjettet ligger det en post på  65 mill. kr.for å rense fjordene for søppel! Og årsaken til manglende fokus kan neppe være at vi ikke ser dritten!

VELFERDSSAMFUNNET
Vi har alt! Det er også alt vi har! Jeg husker ikke hvem som sa dette, men det gir oss litt å tenke på!
Til og med tyskerne misunner oss! Ja penga altså..Boka til venstre har visstnok blitt bestselger i Tyskland. Fritt oversatt: Sånn blir du like rik som en nordmann! Er vel ikke så voldsomt mye å skryte av?

Jeg husker ikke hvem som uttalte det, men det var en politiker som sa at det blir for kostbart å rense havet og våre strender (!). Mmm.. skal si ok til la oss si 60% da? Og være fornøyd? Og la resten ligge til etterslekta?La oss bruke litt av hjernemassen vår til tenke på hva JEG selv kan gjøre for å redde litt av livet rundt oss. Vi har ressursene. De to- og firbente samt alt livet i havet trenger sterkt vår bistand!

Geir
geirh@getmail.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar