fredag 14. september 2018

Hvem er best på bading?

Hamar, Oslo eller Bø?

Jeg har tidligere skrevet om det 'berømte' Stupetårnet på Hamar (bildet til venstre).
Bystyret der begynte jo litt forsiktig med budsjetteringen, men endte til slutt på
28 mill. kr
En grei sum for et stupetårn...




Oslo vil selvfølgelig ikke være dårligere. Frognerbadet, som er det eneste friluftsbad innenfor bygrensen (åpnet i 1956) og krever selvfølgelig årlig vedlikehold.
I år var det vannsklien som skulle pusses opp. I følge Aftenposten ble det hele startet som et vedlikeholdsprosjekt med budsjett på kr. 600.000 (Allerede der burde jo noen rukket hånda i været..).

Men det jo klart at alle typer anlegg krever vedlikehold. Så også en vannsklie. Og hvis anlegget er dårligere enn først antatt, er det nok lurere å bygge en ny sklie. Som tenkt så gjort.

Men byrådet krevde stram kostnadsstyring. Etter litt frem og tilbake, blant annet med en avlyst anbudskonkurranse, økte prisen gitt (!). Dermed godkjente Bystyret at kommunen kunne bruke 23,1 mill. kr., 10,6 mill kr. mer enn planlagt.


Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark og har 33 års erfaring. Her bruker de iår 16  mill. kr på NY 160m lang flerdimensjonal vannsklie.
Herved erklærer vi Bø Sommarland som årets badeland. Både fordi de er best på bading og opplevelser, men ikke minst også på økonomistyring!

Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar