tirsdag 16. oktober 2018

Livet er en gamp


Som de fleste av oss har erfart er livet fullt av overraskelser og kan gi oss mange nedturer og dårlige opplevelser. Det er vi ikke herre over og det er kanskje like greit. Men noen ting kan vi kontrollere, heldigvis.


Hvis du vil bli god i noe så må du øve deg eller trene. Det er jo idrettsutøverne et godt eksempel på, de trener og sliter i mange år og må kanskje forsake et «normalt» liv for å bli best mulig. Men det et er selvsagt bare noen få som kan bli de beste. Det samme gjelder jo de som ønsker å bli best mulig innen sitt fag eller profesjon eller kanskje kunst. Det er tøft og det er kanskje derfor de fleste av oss er fornøyde med mindre.

Hvis du vil ha mer penger må du jobbe mer, eller i hvert fall smartere. Vi vet jo alle at lottokupongen ikke går inn denne uken heller, så en beste måten er nok å jobbe. Og hvis du har brukt tid på å bli god på ditt område så ligger du godt an. Kriminalitet er selvsagt utelukket så hardt arbeid er nok løsningen.

Hvis du vil bli tynn er nok den beste måten å spise mindre. Det høres lett ut, men det er det selvsagt ikke. Det er vel ikke uten grunn at slanking er en storindustri. Det finnes mange enkle og lettvinte mirakelkurer. Spis hva du vil og gå ned i vekt loves det, men så greit er det jo ikke. Vi vet jo innerst inne at å bevege deg litt å forbrenne mer kalorier enn du putter i deg er den eneste måten, men det er jo lettere sagt enn gjort.

Så noe kan vi altså gjøre for å forbedre livene våre. Ved å ta tak og jobbe med oss selv kan vi få det bedre.

Og jeg synes ikke livet er en gamp, men kanskje en liten ponni noen ganger.

Jens


 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar