søndag 11. november 2018

Funderinger en stille søndag


Det blir litt både av fugl og fisk idag.

Først litt fisk. Nærmere bestemt fiskeoppdrett i Norge. Nedenfor ser du ikke feberkurven til direktøren i de respektive selskaper (kunne vært  det...). Du ser derimot kursutviklingen for aksjen i de respektive oppdrettselskapene (De ferm største). Som du skjønner behøver du ikke høyere økonomisk utdannelse for å skjønne at det er liv laga!MEN; Alle eiere av de nevnte selskaper har som du skjønner 'til pålegg på skiva..'. Derfor kunne de kanskje tenkt litt nytt! Men dessverre er de alle sammen stokk konservative. Og med Regjering og Stortings store velsignelse! Nei Gud! Det skulle tatt seg ut! Vi rører da ikke på verket til de store gullgutta! (Svært få jenter i ledelsen til disse selskapene).

Hadde et av disse anleggene dukket opp i Oslofjorden og 3-4 laks hadde rømt, ville anlegget blitt slept til havs og senket! Men så lenge det er 'nordafor' blir velsignelsen gitt. Distrikts-prioritering heter det.
Jada! Jeg vet at anleggene er avhengig av vanntemperaturen nordafor. Men likevel hadde ikke anleggene blitt godkjent i Oslofjorden!

MEN! Gründer Terje Mikalsen (tidl. Norsk Data) holder på med et prosjekt for oppdrett på land. Jeg har  tidligere skrevet om et slikt prosjekt. Denne gangen virker det som om det er liv laga. La oss heie på Terje!

Så litt som ikke smaker av fugl.
Overskriften idag sier fugl og fisk. Derfor bare et lite bilde til slutt som viser 'frittgående kyllinger' hos en herværende kyllingbonde. 
Han skryter av at han har frittgående kyllinger og at de visstnok også kan 'gå' ute. Det er all grunn til anførselstegn her. Det er jo bare å trekke opp de tynne beina og la det stå til!


Jada! Jeg feig'er ut og tørr ikke å skriver navnet på kyllingfabrikkeieren. Beklager. jeg har rett og slett ikke råd til en rettssak. Men med  litt 'resørts' kommer jeg nok med flere lignende innslag!


Og til slutt...  Nei! Det får holde! Eller..

Jeg hadde jo 'kladdet' litt om KNM Helge Ingstad. Men jeg har bare båtførerprøven fra 1965 og det er vel litt snaut til å gå dypt inn i saken. Den kongelig Norske Marine klarer sikkert på en diskret måte få sagt at dekksgutten som var på vakt ikke fikk gitt beskjed til nachspielet under dekk.
 Vi må jo ikke ødelegge søndagen heller på grunn av dårlig samvittighet?

Bilde: DN

Geir
geirh@getmail.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar