søndag 10. mars 2019

Snø og fotball


Det var fint at et kom litt påfyll med snø, her om dagen. Jeg er ikke noe vintermenneske, så langt der i fra, men jeg vil likevel ikke at våren skal komme for tidlig. Fint å ha den til gode.


Vi er 5,3 millioner innbyggere som bor i et klimamessig møkkaland og da er det mye som skal klaffe for at alle skal bli fornøyd.
Men uansett kan vi nok slå fast at vinteren er på hell, og alle som går på ski i marka må finne en annen måte å vise frem sin sportslighet på.

Nå har vi heldigvis lagt ski-VM bak oss, «konger» og «dronninger» er kåret og Norge vant det meste. Nytt av året er at det ikke lenger bare utøverne som griner etter målgang, men også trenerne. Du verden.
Jeg tror langrenn, som det er i dag, er verdens kjedeligste idrett. Mer eller mindre dopa utøvere som går i flokk og lurer på hverandre på flate rundløyper til stor jubel fra halvfulle norske supportere. Det er ikke så rart at det ikke er flere land som deltar, det er jo ikke morsomt! En annen årsak er selvsagt at det ikke er noen andre land som er villig til å bruke like mye ressurser på en håndfull skiløpere. Brød og sirkus.

Jeg ser frem til 30. mars, da starter fotballsesongen. Selv om Norge kanskje ikke er noen stor fotballnasjon, er det i hvert fall en idrett som utøves i flere enn fem land. Ole Gunnar Solskjærs suksess i Premier League har vært med på å øke forventningene også til vår hjemlige serie.
Selv om jeg kanskje ikke kan regne med den samme flyten for mine favoritter, gleder jeg meg til sesongen starter og håper det beste. Og laget er selvsagt Stabæk.

Jens
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar