torsdag 19. mars 2020

Fjols til fjells!

Dere som har passert middagshøyden i alder husker kanskje filmen med samme navn? Her spilte blant annet Leif Juster. Hvorfor jeg kom på den tittelen?

Joda! Det var i Hallingdal og nærmere bestemt Hol kommune og Geilo-traktene hvor diverse hytteeiere i forrige uke hadde fått beskjed om at de måtte reise hjem grunnet Korona-smitten. Selvfølgelig var det eldre pensjonister som hadde planlagt en vinterferie alene på hytta, unnskyld hytten, før ungdoms-bermen kom opp og forstyrret ferien.

Men dessverre ødela Politi og Lensmannsetaten i Hol hele idyllen! De påla de håpefulle hytteeiere å umiddelbart å reise hjem. I Skrivende stund er de visst der ennå.

Så hva er det med oss nordboere i rødt, hvit og blått som klorer oss fast og ikke skal bli fortalt hva vi skal gjøre og hvor vi skal oppholde oss?

I parentes bemerket er det for øvrig utrolig at både NRK, TV 2 og diverse lokale medier kastet seg på denne 'nyheten'. Men det var jo litt morsomt da i disse traurige Korona-tider.

Men tilbake til Koronaen. Ola og Kari har det i blodet at vi ikke skal bli fortalt hva vi skal gjøre og ikke gjøre! Vi bestemmer selv! Ferdig snakka! Men hvor blir det av fornuften? Vi skal på en barnslig og umoden måte ikke bli fortalt hva vi skal gjøre. Ikke kom her og vis oss bort fra hytta!

Som en hyttefrue uttalte: Ære så fali da? Vi skal da ikke smitte noen!Tenker de på hva som kunne skje hvis en av dem  som var smittet ble virkelig dårlig? Ville de da rope på lege eller lensmann? Det er ikke sikkert at helikopteret er like i nærheten hele tiden.Og hvem får skylden da? Brudd på karantenereglene kan gi 20.000 kr i bot! Ja! Be dem skrive ut sjekken med det samme! Dessverre har de nok råd til boten!


PS! Det er sikkert like mange andre hytteområder som har de samme utfordringene med hjerneblåste medlemmer, men neppe så mange på ett sted! DS


Geir
geirh@getmail.no
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar