lørdag 28. mars 2020

Konspirasjonsteorier


Konspirasjonsteorier er alltid morsomt, eller kanskje ikke alltid, men de dukker opp med ujevne mellomrom og omhandler gjerne større begivenheter som angår de fleste av oss.

En konspirasjonsteori forsøker å forklare en politisk, sosial eller historisk hendelses bakenforliggende årsak som en hemmelig og ofte avledende sammensvergelse. Dette skal være iscenesatt av en hemmelig allianse mellom mektige personer eller en «maktelite». Verden styres av en skjult elite av utenomjordiske øgler i menneskeham er en gjengs oppfatning i visse kretser. Noen tror også at ølmerket Corona har noe med saken å gjøre og som følge av dette har de mistet en stor del av sin omsetning.

Det er jo noen klassikere vi alle har hørt om. 

Månelandingen er falsk påstår mange og billedbevisene er forfalsket og spilt inn Mojaveørkenen. Elvis lever er jo alltid like populær, han har blitt observert både på bensinstasjoner og burgersjapper rundt om i verden.

Paul McCartney er død påstås det. George W. Bush sto bak 11. september er en teori, men personlig tror jeg ikke han er smart nok. En konspirasjonsteori jeg har litt sans for er denne: Arbeiderpartiet samarbeider med arabiske land for å gjøre Europa til en islamsk koloni.

Hva så med konspirasjoner rundt korona viruset? Det finnes flere. En som er populær er at det er legemiddelindustrien og Bill Gates som står bak. Dette for å få oss til å kjøpe unødvendige og dårlige medisiner og vaksiner.

Selv heller jeg til den oppfatning at koronapandemien er en konspirasjon mellom Greta Thunberg, MDG og Den Norske Bonden. Dette begrunner jeg med at forurensingen har gått ned, det er lite folk og biler i Oslo og ingen kan reise til Sverige for å handle.

Vel, dette var et forsøk på å få et litt lysere vinkling på den uvante situasjonen vi er i for tiden. Vi kan også se på de positive bivirkningene all isolasjonen bringer med seg. Digitale konserter og arrangementer er det mange som liker, vi snakker mer med hverandre i telefonen, mange ser seg nødt til å oppdatere sine datakunnskaper. Og ikke minst, nå er det slutt på klein «manneklemming»!

Jens
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar