tirsdag 10. mars 2020

Look to Italy!


Helseminister Bent Høie sier vi må roe oss ned og se an hvordan vi takler vårt middels pandemi-anslag*.

Altså skal vi bare 'se an' hvordan pandemien utvikler seg i vårt land. Jada! Jeg er selvfølgelig enig i at vi ikke skal fly rundt i gatene som forskremte høns.  Men det er jo en mellomting mellom Høies opplegg og Italias stramme intensivbehandling. 

ITALIA

Italia har allerede erfart hvordan pandemien utvikler seg i akselererende fart. Det nytter faktisk ikke å bruke en uke på plamlegge hvile tiltak som må gjøres i Norge.

(I skrivende stund har helseminister Bent Høie nettopp gått ned fra Stortinget talerstol og sagt at det skal være høy terskel for å avlyse arrangementer og stenge skoler og barnehager). 
Hmm.. Er ikke dette en 'vente å se taktikk? Det er vel det som skaper utrygghet og usikkerhet?

Jeg må derfor innrømme at jeg syntes den tydelige og stramme instruksen som Italias regjering har innført er mer spiselig enn den norske holdningen med "Vi får se det an..".
Litt naivt kanskje? Men husk endelig å hoste i armhulen da! Hvorfor landet et fly fra Italia på Torp flyplass med en gruppe italienere som spaserte rett ut? Kontroll? Å ja, det glemte vi..

Det er vel en evne til å handle som er viktigst. Det viste og viser Italias regjering,

Nå skal vi absolutt ikke sammenlikne denne pandemien med krigsdagene i 1940, men da som nå syntes det som om vi (Regjeringen) lager store planer og 'alt er nå klart' hvis/når det skjer noe. Men vi må for alle del ikke forhaste oss! Det skal være høy terskel for å stenge skoler og arbeidsplasser. Javel? Hva venter vi egentlig på? Antallet som er smittet?

PS.Til og med representanten Støre var stort sett fornøyd med talen til Høie. Så da er vel alt i sin skjønneste orden da? DS


*Pandemi: Infeksjonssykdom som rammer mennesker eller dyr over et omfattende geografisk område.


Geir
geirh@getmail.noIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar