søndag 22. mai 2016

Gratulerer med dagen da!

I dag har Lilleulv, Storeulv og alle slektningene bursdag!

Det er nemlig ulvens dag i dag! I følge Lundteigen og andre med grønske på knærne eller rifle mellom henda, burde dagen vært slått sammen med fandens fødselsdag.
Få tatt livet av dævelskapen en gang for alle! Utrydd skadedyra! Sannsynligvis er 80-90% av innbyggerne i Hedmark og Nord-Trøndelag for å utrydde ulven. Nå er det nemlig saueslipp i disse fylkene.
(Her har vi lagt inn bilde av Lille-ulv for ytterligere å romantisere ulven og erte på oss folk nordfra). Store-ulv (John Fredriksen) lar vi denne gangen være i fred.
 
Dessverre dukket en gråbein (Denne betegnelsen brukes av de som vil utrydde ulven. Minner om gamle uhyggelige folkeeventyr..) opp i Hedmark denne uka. Nu vel, dyret ble dessverre observert i Stange forleden dag. En "kanonfotograf " fikk tatt bilde av beistet. Fylkesmannen i Hedmark kastet all uvesentlig saksbehandling til side (Skatt, kriminalitetssaker, kommunesammenslåing o. a.) og ga umiddelbart fellingstillatelse på ulven.
Denne helgen er det nemlig saueslepp i bygdene der oppe. Og ifølge Fylkesmannen ga de fellingstillatelse for eventuelt å kunne ta ulven før den gjør skade .Altså skyt dyret hvis han/hun ser ut som om han/hun tenker på lammekjøtt! Eller aller helst; skyt uansett beistet nå! Den eneste tanken vargen har i hodet er sau!
Og hva gjør sauebøndene? Joda! De har må vite "helautomatisk" sau som slippes nå i mai og hentes inn igjen i september. Og hva skjer da? Oj da! 20% av flokken er ikke der gitt! Jøss! Her har vargen vært i sommer og tatt for seg i flokken. Og sauebonden får 6000.- blanke kroner i erstatning for hver sau uansett hva årsaken er til at den har blitt borte. Sauer blir liggende på ryggen om kommer seg ikke opp, de setter seg fast i myra, og ja: de blir tatt av ørn, jerv, ulv og kanskje en sauejeger med billig steik i blikket?

I Sverige, Østerrike, Italia, Frankrike og av alle steder DANMARK(!) har de ulvestammer som lever i fred og fordragelighet med saue- og annet dyrehold. Hvordan går det an da?
Joda! Ikke noe "rocket sience" De har faktisk skjønt at voksne sauer og lam ikke klarer seg alene på fjellet eller i skauen! Sauene blir passet på av gjetere med hunder som holder ulv borte! "Ansett" studenter og skoleelever i Norge til å passe på sauene og flytt erstatningen for tapt sau til å lønne gjeterne. Men det er vel for mye forlangt at dette blir gjennomført når "Den Norske  Landbruksmafia" har makta i Stortinget.

PS! "Myndigheten har nå funnet ut at de stolte jegere også får skyte svarttrost, måltrost og andre sangfugler! De har jo så godt kjøtt og jakta er spennende! Så da så!
Av alle dumme ting undertegnede har gjort er å skyte en trost med luftgevær. Jeg var 14 år og var påvirket av en far som var jeger. Jeg husker det godt og angrer fortsatt!PS! Er det noen jegere, sauebønder eller andre der ute som syntes jeg svartmaler og er særdeles subjektiv, vær snill og send oss en mail eller kom med kommentar direkte på bloggen.

Geir

geirh@getmail.no


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar