mandag 30. mai 2016

Se på kalenderen nå da!

Sommer nå?

I morgen er det 1. juni... Akkurat! Den første sommermåneden. Det kom brått på ja? Du er nettopp ferdig med påskeferien og slitt deg gjennom mai med hele to sammenhengende arbeidsuker. Og de var vel ikke særlig arbeidsmessig sammenhengende de heller vel for å være ærlig? Å ja, så klart, du har slitt deg gjennom de få dagene for å ta igjen alle arbeidsoppgavene. Mengden arbeid er jo selvfølgelig like stor selv om det er færre arbeidsdager. Jeg hadde jo glemt at dere alle jobber og får betalt for 'antall produserte' etter krav fra ledelsen. Og måtte jobbe noen helgedager også? Stakkars dere alle! Nå må arbeidsmiljøloven skjerpes!
.Au, au! Det er jo nesten kriminelt at alle må slite vettet av seg i verdens rikeste land! Det er jo våres alles blodige slit at vi nå er så rike... eller er det det svarte "gullet" som ligger (lå?) ute i fjorden på Vestlandet som vi kan takke?
Nåja! Jeg viser likevel et bilde for alle dere som knapt har sett sola i mai. Bildet av en vakker blomstrende busk som heter SYRIN.
Sånn! Hjalp det? Ikke det?
Spøk til alvor. I landet vårt er det særdeles vanskelig å nå frem med en mening om et seriøst tema. Særlig i sommermånedene. Bare spør våre medier (TV, radio, nett). Det eneste som når frem er kommentarer om bade-temperaturer, solbrente kropper, sommerkonserter og revyer ute og inne, og selvfølgelig det viktigste; FLOTTEN har kommet!
Så har myndighetene i tillegg funnet det fornuftig å legge folkeavstemming om kommune-sammenslåing til juni! Hallo! Valgdeltagelsen er allerede ventet å bli lav. Hvordan blir den da i 25 graders varme? Er det bevisst fra Regjeringen? Er kabalen de har lagt da fasiten?
Det er særdeles diffust hvordan de forskjellige alternativer er.
Men likevel: Dere som bor i en kommune som er berørt av kommunesammenslåingen:


Kom deg opp av stolen/solsenga og løp og stem!

I verste fall kommer valgsjefen i din kommune til å si; Valgdeltagelsen i vår kommune var så lav at vi lar kommunestyret ta beslutningen. Ja, det skulle tatt seg ut! Så derfor; kom deg til valglokalet og stem!
For husk: Den som har begge beina på bakken, står stille!

Men som kong Harald har sagt: Det er viktig å ta sorgene på forskudd, ellers kan det hende at du ikke får glede av dem!

(Eksempel på kommunevåpen til venstre. Rent tilfeldig er det Nesodden sitt).


Men ligg nå ikke våken fordi dere tror at vi i Strekkbukser & Kabaret tar sommerferie. Det gjør vi nemlig ikke! Vi vil grave etter alt nytt og skrivbart i hele sommer, så følg med! Før du aner det har Jens lagt ut et nytt revolverinnlegg!

(Og for den/de av dere som fortsatt ikke er helt trygge på begrepet "IRONI": Første avsnitt over er et eksempel eller forsøk på det).

Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar