tirsdag 10. mai 2016

IS (det forfriskende melkeproduktet ikke terrororganisasjonen)


Det går mot sommer også i Russland, og for noen dager siden ble det lansert en iskrem av den Russiske iskremprodusenten Slavitsa med navn Obamka. Dette betyr «lille Obama» på russisk. Om dette frosne produktet skal symbolisere Putins kjølige holdning til USA vites ikke, men produktet er ikke godt mottatt der. Imidlertid har det skapt god stemning på nettet i deler av verden. Som vi ser av bildet kan det vel være noen rasistiske undertoner på emballasjen. Det planlegges flere iskremvarianter som tar for seg andre lands ledere.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Slavitsa via Reuters
 
 
 
 
 
Vi kan neppe regne med at Slavitsa lager is knyttet til norske politikere og jeg tror vel heller ikke at Diplomis vil gjøre dette. Her hos oss er det vel bare Drillo som har hatt sin egen iskrem og det viser jo at fotball er mer salgbart enn politikk.

Hvis vi skal gi norske politikere sin egen is har jeg noen forslag.

(H) Erna Solberg isen må jo være et stort beger med mye godsaker som gjør den til en bestselger. Jordbær og sjokolade og nøtter. Meget populær i de store byene.

(Frp) Siv Jensen isen har en fin emballasje. Med fargerike bilder som lover mye godsaker, men som vi er vant til fra henne, null innhold.

(A) Jonas Gahr Støre sin iskrem er forutsigbar og kjedelig.

(KrF) Knut Arild Hareide isen er hyggelig å spise. Helt ufarlig og beregnet på å gjøre alle fornøyd, men det funker liksom ikke.

(MDG) Rasmus Hansson isen inneholder selvsagt bare økologiske råvarer og er har gjerne grønn farge. Han forsøker å dytte den på andre, men spiser den ikke selv.

(Sp) Trygve Slagsvold Vedum isen er dyr. Den er kun laget av subsidierte og overprisede landbruksprodukter fra den norske bonden. Da blir det dyrt.

(SV) Audun Lysbakkens is har ingen hørt om.

(V) Trine Skei Grande isen trenger ingen, akkurat som partiet.I isdisken i kiosken er det de populære isene som har størst plass og ligger på toppen. De som ikke selger så mye har mindre plass og blir litt bortgjemt på bunnen. Akkurat som partiene i en meningsmåling. Å dra en parallell fra det politiske liv til isdisken er nærliggende, og det er lett å skjønne hvilke som blir liggende på bunnen.På tross av dette, spis is og kos dere i sommer uten å tenke for mye på politikk!
 
Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar