lørdag 14. mai 2016

Har du nok ladning?


I denne vår verden og i verdens (visstnok?) rikeste land drukner vi i ladere for alle våre pc'er, laptop'er, mobiler, radioer, elektriske verktøy, hårfønere, driller, gressklippere og alle andre gode eller dårlige apparater som trenger strøm fra veggen.

Jeg har personlig telt opp 21 - tjueen forskjellige ladere i hus, hytte og bil.
OG: Ikke to stykker er så like at de dermed kan brukes av andre leverandørers apparater! Noen er dog så like at de nesten virker på "andres" apparat.

Da er det vel grunn god nok til å stille et vennlig (?) spørsmål til et norsk eller EU-basert organ om det er bevisst at leverandørene har hver sin unike lader som ikke kan benyttes av konkurrentens apparat? Er det markedsstrategi?
Er det ikke noe som heter europeisk eller iallfall norsk standard? Joda gitt! Norsk Elektronisk Komite pusler med elektronisk standard for lavspenningsinstallasjoner.

Det de har klart å standardisere er støpselet (kontakten med 2 pinner dere kjenner..). Men dette er jo  europeisk standard uansett! Så hva da med den andre enden av tråden? Er dette et bevisst komplott mellom NEK og "markedskreftene" for pushe "duppeditter" til norske og andre europeiske hjem? Hva skjer i EU?

(Det er faktisk en særdeles  "hakeslippende" affære å telle opp alle ladere du har! Bare forsøk!)

Men tross alt; ha en fortsatt fin pinse og en topp 17. mai!

Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar