fredag 6. mai 2016

Kom mai du skjønne milde! Og tenk på miljøet nå da!

Jada! Av med knikkers og toppelue, stillongs og ørevarmere. Hiv skia i boden og finn frem badebukse og bikini! For nå kommer sommer'n!


Jeg har selv vært i sjøen flere ganger siden påske, så det er bare å kaste seg uti!

Men... siden vi i SK's redaksjon aldri hviler (SK = Strekkbukser & Kabaret for de tungnemme..), må jeg selv om helgen har begynt, få lov til å fortelle siste nytt fra vårt offentlige byråkrati, unnskyld forvaltning.

Det er jo så populært i disse dager å ha fokus på naturen og miljøet rundt oss.
Derfor ble jo også Miljøverndepartementet opprettet i 1972. I 2014 endret de navnet til Klima- og Miljøverndepartementet.
I dette departementet er det selvsagt også flere etater, blant annet
Miljødirektoratet som sitat: jobber for et rent og rikt miljø. Og det høres jo edelt og flott ut! I tillegg skal de redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Veldig bra spør du meg!
Nu vel. Nå søker de etter organisasjonsdirektør. Og da tenkte jeg at ok siden de trenger en kvinne/mann til å organisere folka må det vel være la oss si 150 hoder som jobber der. Hehe... nei da folkens. I Miljødirektoratet jobber det 700 - sjuhundre personer! Kontor i Oslo og Trondheim. I tillegg har de Statens naturoppsyn (SNO) med sine 60 (!) lokalkontorer. Her jobber blant annet "gutta på tur". De som henger en 5 kilos "bjelle" på reinsdyr for å passe på at de ikke går seg bort (ref. et tidligere innlegg på bloggen der en rein strøk med av vekta pga denne bjella). Eller teller ulv og småvilt og "analyserer " seg frem til at "i år har reinen tatt en annen rute på Hardangervidda gitt! Og ulvemor har bare fått en valp i Trøndelag. Analyser det virkelig smaker fugl av..!
Ok! Vi får håpe de får tak i en person, helst kvinne som kan tenke litt utenfor boksen når nye turmål skal legges utover sommeren og høsten.

Ha en glad helg!
Geir

geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar