søndag 16. oktober 2016

Idag: Nytt fra kulturlivet (sport og kino)

Har det brutt ut verdenskrig? Har Putin kommet inn Oslofjorden?
 
Å nei, det er verre en det! Norges kronprinsesse har blitt tatt i doping! Nei, ikke blondinen på Skaugum, men hun fra Dalsbygda; vår alles kjære THERESE!
Jeg satt meg i bilen ved 17-tiden torsdag ettermiddag og slo på radioen. Alle program på NRK og andre kanaler brakte nyheten.  Alle oppsatte programmer var avlyst. Her var det direktesending fra
pressekonferanse og intervjuer. Therese hadde kjøpt og brukt en salve mot sår på leppa i Italia. Salven inneholdt stoff som slår ut på dopingtest. Men legen hennes som sjekket salven og godkjente er lei seg!
Men - og det er et stort MEN her; Utøver er selv ansvarlig for medisiner de bruker. Men hvorfor i svarteste skal de da ha på slep et støtteapparat med ledere og leger som (visstnok) har kompetanse og vurderingsevne til å unngå at utøver gå på en sånn blemme? Er det "gutta og jentene på tur"?
I tillegg har vi en kulturminister (Linda Hofstad Helland) som roter det til med at "Nå må vi få mer statlig kontroll på idretten!". Hun snakker mot seg selv og regjerningen vedrørende skiidretten mens hun selv er ringside på boksestevnet selv om hennes eget etiske råd frarådet henne det.
Hallo Erna! Få bytta ut Linda! Du må da kunne finne en annen kvinne som takler slike saker bedre! Norsk toppidrett fortjener med profesjonelle ledere. Det gjelder selvfølgelig også for skiidretten! Hører du herr skipresident Erik Røste? Sitter du støtt i stolen? Heldigvis gir hovedsponsorene full støtte til utøverne. Men kanskje de også skulle ta en alvorsprat med lederne?
(Jeg ventet med å skrive dette innlegget i håp om at "knickers-adelen" v/skipresidenten hadde kommet på bedre tanker, men dessverre ble tvert i mot! Erik får ta med seg Linda og finne noe annet å pusle med..).

Så over til litt mer oppbyggelig kultur, nemlig kino.
Jeg overvar filmen "Kongens nei" på Ski kino. Bra film! Men den var opplevelsen ved å være yngst i salen som ennå sitter i sjelen! Her var salen full 40 - førti minutter - før filmen startet og bare undertegnede hadde et snev av noe mørkere tone i hår (og skjegg)..
I tillegg var kiosken utsolgt på Kamferdrops. For å tømme salen tok det også 40 minutter. Jaja! Folk med god tid!

Ha en fortsatt god søndag!

Geir

Kilde: Wikipedia
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar