tirsdag 25. oktober 2016

Kill -kill - kill!


Norges nasjonalidrett har blitt syndebukk og offer takket være "Knickersadelen" (toppene i skiforbundet som prøver å redde sitt eget skinn), lederne i det medisinske støtteapparatet, deler av presse/media og noen av regjeringens medlemmer. Og alle kan de takke seg selv for å ha gått på snørra!

I tillegg måtte de ha en person å "henge halen på" og den "heldige" uttrukne denne gangen ble Therese. Det kan godt hende at Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby har gjort noen blemmer de ikke burde ha gjort. Og det skal de selvfølgelig straffes for etter gjeldende nasjonale og internasjonale regler.
Men! For det er et stor men; I normal rettspraksis dømmer man ikke den tiltalte før vedkommende har fått uttale seg til rettsinstansen. Her er det feige og udugelige skiledere som bør gå i skamme-kroken! Og jo høyere opp i organisasjonene og jo større ansvar de har jo fortere løper de fra ansvaret.
I tillegg kommer presse og media som kaster seg over den tiltalte utøver. Her lukter vi kroner i en slunken aviskasse. De er alle herved utnevnt til æresmedlemmer av "Den brukne ski".


Verdensmestere
Noen tror vi er best i verden på ski fordi vi har så fantastisk omfattende og profesjonelt sentralt støtte-apparat og gavmilde sponsorer.
Feil! Det er de norske foreldre og de lokale ski-lag og skiklubber som skal ha æren av den store bredden og som dermed setter grunnlaget for suksessen i Ski-Norge. De tar med ungene ut på ski i 3-4-års alderen, skaper skiglede uten tvang. Så kan det godt hende at noen unge håpefulle gir seg i løpet av skolegangen. Men svært mange tar opp igjen den aktive skisporten senere.
Norge har i dag 60.000 registrerte langrennsløpere i klassen 6-12 år. Stikk den! Lyn Ski i Oslo har
1000 påmeldte i et klubbmesterskap! De fleste barn!


Det kan virke som om skisesongen allerede har holdt på i 5 måneder, men det er visstnok nå det begynner. La oss håpe at fokus blir lagt på de aktive utøvere og reell konkurranse.

Geir
geirh@getmail.noBilde: Skiforeningen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar