torsdag 12. januar 2017

Aktivitetsplan 2017

Først: tygg litt på headingen.

Jo, aktiviteter og aktiviteter..  Vi/jeg holder jo på med noe hver dag hele uka da, men aktiviteter?
Nettopp! Forskjellen på deg og de "proffe" familiene er følgende:

Når jeg kommer innenfor døra hos deg, ser det ryddig og pent ut. Uansett om du bor alene, har samboer eller både samboer og barn. Og det er allerede her du bommer!

Hos de aktive (foreløpig uten anførselstegn..) er det så vidt du kommer innenfor døra før du snubler i joggesko, løpe-sko, hallsko, skisko osv. I tillegg treningstøy for store og små, drikkeflasker, skismøring osv.
Og hvorfor har de ikke ryddet bort dette da? Og skylder på at unga roter så! Særlig! Dette er en bevisst handling for å vise frem Årets mest aktive familie. Pussig at det er når familien venter deg at det er mest rotete. Skjønner?
Og ikke nok med det; utenfor døra står racing-sykler til hele familien samt ski til alle grener. Hvorfor står ikke disse i garasjen eller boden ved siden av huset da?
Og det aller første du ser når du er innenfor døra er selvfølgelig dagsplan  for alle familiemedlemmer. Hører du! Ikke måneds- eller årsplan men DAG! Og den er full! Og dette er hos en "vanlig" norsk familie.


Men for at du skal få beholde et snev av selvtillit, skal du gjøre følgende:
Kjøp en enkel ukes- eller årsplan (bildet over). Det beste er selvfølgelig at du "har fått" en fin papp-plateplan fra Madshus SKI, XL1 eller andre leverandører til "aktive" (der kom anførsels-tegnene..). Denne planen fyller du ut med 3-bokstavers forkortelser.
Det spiller ingen rolle hva det betyr, men du bør forberede noen klubb- og sportsutstyrs-navn som virker ekte. Som f. eks. Birken -17. Ta også med noen overstrykninger. Da ser det ut som om du er dobbeltbooket! Ta en tegnestift eller tape og fest planen din godt synlig men ikke overdrevet.
Men for Guds skyld; forbered deg på mulige og umulige spørsmål! Venner, naboer og familie kan fort bli litt for nysgjerrige. I verste fall må du si at: "Nei, den fjellsprinten måtte jeg av trekke meg fra. Sjefen måtte ha bistand hele lørdag".

Et lite planleggingstips til slutt fra en som har bomma mange ganger med dobbeltbooking på jobb!
Det er mye enklere å bruke en "fysisk" papp-plate enn en "elektrisk". Joda, du får beskjed nå du har dobbeltbooket men det er lettere å flytte aktiviteten fysisk på en papp-plate, bare prøv! Og heng den der du lettest ser den!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar