onsdag 4. januar 2017

Det blir bra


Det er det samme hvert år. Vi stopper opp på slutten av året og starter på nytt 2. januar. Kanskje egentlig den 1., men det er når første arbeidsdag kommer vi føler at året starter. Alle forståsegpåerne står frem i media og uttaler seg om det meste og spår høyere/lavere, større/mindre og bedre/verre etter hva som får mest oppmerksomhet.
 

Og det er klart noen ting blir sikkert annerledes, men er det egentlig så ille? Ting forandrer seg hyppigere i dag enn det gjorde tidligere og for de fleste av oss til det bedre. Utvikling og teknologi er vi jo glade i og vi tar i bruk stadig flere nye dingser med stor glede. Og det er klart at mange av disse nyvinningene er med på å forandre måten vi lever og tenker.

Selvsagt finnes det mindre hyggelige og uforutsigbare endringer vi noen ganger må kjempe oss gjennom, men disse kan vi vanskelig forberede oss på.

Hverdager finnes det flest av, og det er viktig at vi administrerer livet vårt slik at hverdagene blir gode dager. Livet blir ikke særlig hyggelig hvis vi skal grue oss til hver mandag eller første dag etter ferien. Bare leve for helger og fridager blir dessuten ganske slitsomt og jeg tror også relativt usunt for både kropp og sjel. Personlig så synes jeg at hverdagene skal være litt triste og stusselige, dette er bra for karakteren og gir livet litt kontraster.

Hvordan skal vi så klare å få mandagen til å bli ukens høydepunkt? Vel, det er kanskje litt mye forlangt. Hvis du unngår å skyve ubehagelighetene foran deg slik at de hoper seg opp første dag etter ferien eller på en mandag, er mye gjort. Dette gjelder selvsagt både på jobb og i privatlivet. Grip fatt i tingene, gjør det ferdig og legg det bak deg. Jeg prøver å praktisere dette, med et visst hell. Men vi er alle forskjellige og det finnes sikkert andre metoder, men hvis du sliter litt med mandager er dette kanskje bryet verdt å prøve på i det nye året.
 
 

Jeg tror det blir et bra år. Hvis du opplever litt snerk i hverdagen så ikke la det gå inn på deg. Hvis du har noe du gjerne vil forandre på ved livet ditt så ikke la deg presse av hypen rundt nyttårsforsetter. Det er du som bestemmer, så om denne forandringen først skjer i mars eller juni spiller det ingen rolle, det er ditt liv.

Jens
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar