mandag 23. januar 2017

Conch Republic


Vi hører fra tid til annen om rare og morsomme ting som skjer rundt i verden, og ofte er det i USA det skjer. Det er hendelsene de siste månedene et bevis på. Imidlertid er det noen år siden denne hendelsen fant sted.

I 1982 bestemte den amerikanske grensevakten at de skulle gjennomsøke alle biler som kom fra Florida Keys. Grunnen var at de hadde mistanke om at narkotika og illegale innvandrere kom inn i landet denne veien. Ved å sperre den eneste veien til fastlandet skapte dette store problemer for innbyggerne og for turistindustrien.


Etter flere forsøk på å fjerne veisperringen erklærte ordføreren i Key West og bystyret den 23. april 1982 Conch for en uavhengig stat. Innbyggerne i Key West blir ofte kalt «conchs», der av navnet på republikken. De erklærte krig mot USA med gammelt brød og vannkanoner som våpen, men overga seg etter et minutt og søkte om bistandspenger. Veiblokkeringen ble fjernet like etterpå. Republikken eksisterte mindre enn en dag.

Hvert å feires denne pussige hendelsen med en festival som varer en uke, med bred deltagelse av næringslivet og turistkontoret.


I 2017 vil feiringen av løsrivelsen foregå fra 21. til 30. april. Dersom du synes dette virker morsomt og som noe du gjerne vil delta i, se ConchRepublic.com

Conch, eller på norsk konkylie, er skjellet til en stor sjøsnegl. Den finnes blant annet langs kysten av Florida og brukes gjerne som agn, men er også ettertraktet som mat. Den spises rå i salater, i hamburger, supper eller stuinger. Alt kjøttet er spiselig, men det er gjerne det hvite kjøttet som brukes.

 
 
 
En mikronasjon er en enhet som minner om en selvstendig stat, men som normalt bare eksisterer på papiret, på internett eller i noens tanker. Noen av mikronasjonene har klart å etablere seg slik at de opptrer som en nasjon utad, uten å være anerkjent av verdenssamfunnet. Et eksempel på dette er Fristaden Christiania i København. (Wikipedia).

Jens
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar