fredag 6. januar 2017

Men bestemor da! Så stor munn og spisse tenner du har!
Bestemor Christin Bråthen fra Eidskog i Hedmark og jeg har én ting felles; vi er begge litt engstelige for litt store, ukjente dyr. Hun for ulv og jeg for store hunder jeg ikke kjenner.

Christin Bråthen skrev i Aftenposten i går at hun er bestemor til fire. Disse "luftes" av og til utenfor huset i barnevogn. En gang kom en ulv 100m fra huset. Hva - hvis? skriver bestemor.. Akkurat! Hva hvis 3-4 av naboens store hunder skulle ta seg en tur innom? Den sjansen er mye større fordi disse hundene ikke er redd for mennesker! Ulver er derimot svært reservert ovenfor små og store mennesker og holder seg unna på trygg på avstand. Kjære Christin; Du har lest for mange dårlige bøker og sett "skrekkfilmer" med store hunder utkledd som ulver. Pass deg for nabobikkja og hold alltid øye med små barn i vogn eller som leker ute!


Helt ærlig ville jeg umiddelbart blitt litt engstelig for å treffe henne (Altså bestemor Christin). Sannsynligvis vil jeg ikke vise tenner eller skyte rygg, men være litt reservert, unngå blikket hennes og gå et par runder rundt henne for å vurdere eventuell fare. Deretter, når jeg føler jeg har kontroll på situasjonen, rusle litt rundt, sette meg ned og myse mot sola.

Det enkleste er revolver!
Fr. Bråthen sier "Ulvesaken handler om våre liv!  Vi ønsker å bo i distriktene og tiltrekkes av naturen. Vi velger stillhet fremfor byliv. Ulvene bør skytes nå!"Akkurat! Der sa du det! Ulvene er en del av naturen de også skjønner du!
Ikke bruk menneskets primitive egenskaper som forsvar mot dyr og situasjoner du (i øyeblikket) ikke behersker!

På en annen side bør vi unngå "disneyfisering" av dyr! Verken Store-Ulv eller Vesle-ulv i bukse og skjorte hjelper oss til å holde en saklig diskusjon for å bevare ulvebestanden i Norge.
.
*
Et turtips til slutt: Ta en tur til Langedrag Naturpark i Hallingdal. Der treffer du både ulver og andre norske dyr i naturlige omgivelser. www.langedrag.no


Geir
geirh@getmail.no
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar