tirsdag 5. september 2017

Safari

Safari betyr reise på swahili, og er en turistreise hvor formålet vanligvis er å se ville dyr. Tidligere var også jakt endel av utflukten, men i dag er det gjerne fotografering som er formålet.I dag foretas safari også andre steder enn på Afrikanske savanner, blant annet hvalsafari i nordnorske farvann og tigersafari i Asia.
I mer urbane strøk arrangeres det lokalt ofte hvitvinssafari i sommersesongen, hvor turen går mellom uterestaurantene. Fotograferingen på disse utfluktene er gjerne selfies under mye latter og moro.


Det nyeste formen for safari som griper om seg nå er «politikersafari». Det er neppe tilfeldig at dette har blitt aktuelt nå i valgkampen. Dette er utflukter som arrangeres for at politikere skal komme litt utenfor sin egen komfortsone. Vi har jo den siste tiden sett hvordan TV-kanalene har fotfulgt de ledende politikerne på deres reiser rundt i landet og det har vært mange triste scener. Det har gått mest utover vår kjære statsminister som blant annet har blitt fanget av kamera iført kjeledress og vernehjelm, det er definitivt ikke den beste looken for henne.

De fleste av politikerne som sitter på Stortinget kommer fra andre deler av landet. Mange av disse har aldri vært i Oslos østlige deler og det arrangeres derfor «safari» til Groruddalen og Grønland for å bedre kunnskapsnivået deres. Dette er noe også politikerne fra Oslo Vest og vestliggende kommuner bør være med på.

Dette er et glimrende tiltak som etter min mening bør utvides. Politikere som later som de sykler til jobb bør sykle Trondheim-Oslo. Partiledere som investerer i sosial dumping bør oppfordres til å jobbe på bygg og politikere som vil utrydde alle dyr som hører naturlig hjemme i vår natur bør - vel den tankerekken får du avslutte selv.

Kanskje dette er en god idé som ikke bare burde omfatte politikere, men også være et tilbud til alle som vil utforske og lære av fremmede miljøer.


Selv kunne jeg tenke meg en safari til Rio under karnevalet.

Jens

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar