søndag 25. februar 2018

Nå kommer sutregutta!

Så er det hele over. 
Og hva skal vi krangle om nå frem til påske?


Dagbladet og andre mer eller mindre seriøse medier har (som så ofte før) harselert over superkommersielle idrettsleker og de såkalte amatører fra Norge! Dagbla' mente vi burde reise hjem etter den 3. gullmedaljen.


Aftenposten ironiserer også (bildet over) og sier at 'nok er nok'.

Ja, vi ble beste nasjon i OL, slår Sverige, Tyskland og andre såkalte vinteridrettsnasjoner. Selvfølgelig hjelper det med en sterk nasjonal økonomisk plattform i bånn.
Dagbladet mener imidlertid at vi må spre midlene hos Olympiatoppen (40 mill. kr ++) slik at masseidretten får mer. Det Dagbla' ikke skjønner er at eliteidrett skaper masseidrett! Alle unger vil være Bjørgen eller  Johannes Klæbo. Bare ta en tur i Oslomarka en lørdag eller søndag. Unger fra 8 år og oppover strømmer ut i marka med klubbdrakter på seg og skal være Marit eller Johannes!
Jeg tror imidlertid ikke at vi kan få opp en ny Oddvar Brå som ifølge hans treningsdagbok fra -74 sier at han var litt tung i kroppen og gikk bare 433 km på treski siste uke...

I tillegg har vi andre (litt mer voksne) idrettsinteresserte glemt at vi skulle oppsøke fastlegen og be om større og sterkere medisinkvote! Jeg personlig føler meg en uke yngre enn da OL begynte, bare det..

Men vi har også noe ikke Tyskland (som nest beste nasjon) har. Vi har en sterk vinnerkultur, kommersiell og profesjonell organisasjon (Olympiatoppen) og så har vi (enn så lenge..) et naturlig klima med vinter utenfor døra.

Dronningen og kronprinsen

Samholdet og kultur viser seg best hos langrennsjentene og til dels -gutta;  Marit Bjørgen er lederstjerne og hønemor hos jentene. Hvem skal ta over når hun gir seg? Blant gutta er selvfølgelig Johannes (Høstflot Klæbo) helten!

Velkommen vår og sommer?
Undertegnede er medlem av Lyn Ski (og fotball..jada de ligger langt ned på tabellen...). La oss få sommer'n med mygg, regn og annen f...skap unna slik at vi kan få på oss skibuksa og komme oss ut i snøen igjen!

Til slutt:

Unnskyld Håvard!
Når selv den evige treer, Hallingdals nest største sønn (etter Olav Thon), Håvard Bøkko vinner gull kan vi sette 2 streker under svaret og reise hjem!  


Jada! Jeg beklager at jeg har drevet gjøn med deg når du har ligget nede (bokstavelig talt!)
Nå fortjener du ros! Æres den som æres bør! Gratulerer! Den evige treer har nå reist seg!
Når til og med du  tar den store medaljen er DET STORE MÅLET nådd!Vi får vel nå en rolig tid frem mot påske. Da kommer diskusjonen om fokus på den kristne høytid hjemme eller tur til påskefjellet!

Forsatt god vinter!

Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar