mandag 19. februar 2018

Takk og pris for at de reiste hjem!

Endelig har noen av langrennsgutta og tildels langrennsjentene forstått hva ledelsen i Skiforbundet og lederne som nå befinner seg i Pyeongchang forsøkt å formidle til våre håpefulle og nå medaljevinnere. 
Det viktigste er selvfølgelig å vinne! Men, og her kommer den viktigste regelen de må forholde seg til;
Ingen skal vinne mer enn én personlig gullmedalje. Vinner du ytterligere en, blir det umiddelbart hjemreise.

Det sier jo seg selv i et sosialdemokratisk land som Norge. Jada! Du kan gå fort på ski og vinne én gullmedalje, men ikke flere. Da må andre får sjansen. Nå har jo flere av våre norske håp gått langt over streken! Simen Hegstad Krüger har med sine to gull og ett sølv  tatt mer enn ønskelig!. 
Han har heldigvis tatt til fornuften (og hentydning fra ledelsen..) og reist hjem. 

Vår nye "wonderboy" Johannes Høstflot Klæbo har dessverre ikke tatt tegningen, men fortsetter ufortrønt videre. Han har (hittil) tatt 2 gull. Han vil ikke reise hjem så han får ta konsekvensene av dette! Sannsynligvis tar han iallfall ett gull til. Det ender vel med at han må betale billetten selv eller dele medaljehøsten med de som ikke har fått noen.


Nå skjønner jo selvsagt de som kjenner meg at enten har Geir fått i seg noe han ikke har spist, blitt stormannsgal eller fått "et drypp".

Neida! Jeg prøver bare å beskrive et eksempel på IRONI. Nærmere bestemt selv-ironi og kanskje også det som defineres som sarkasme og i tillegg overdrive for å tydeliggjøre poenget. Hadde jeg her lagt inn et blide av meg selv i kondomdress og ski har dere umiddelbart skjønt hva ordet selv-ironi betyr! Men jeg skal spare dere for det!
Altså sier man det motsatte av det man virkelig mener. Kan som sagt forsterkes med bilde...
MEN: Knikkersadelen og ledelsen i Norges Skiforbundet har neppe kommet til bokstaven "I" i fremmedordboken og neppe heller kommet på uttrykket "Sunn fornuft".
Are Kalvø er en ironiens mester.
Første gang jeg hørte han syntes jeg han var en overlegen blei som skrøt av alt han sa og gjorde.
Derfor kan det enkelte ganger være vanskelig å skjønne at en person forsøker å være ironisk.
Det kan også være litt dristig å forsøke å være ironisk ovenfor personer som ikke kjenner deg. IKKE forsøk ved et første møte med en person å ironisere. Det kan fort slå feil!
Til slutt i dag: SYK - SINSYK - SYKT BRA!

Jada! Jeg har omtalt begrepet flere ganger tidligere! Men når journalister (som visstnok har fått videregående undervisning i NORSK) bruker "sinnsykt bra" og "Sinnsyk gode" under sendinger i radio og TV burde det ringe noen norskbjeller i ledelsen eller språkavdelingen i radio- og TV-stasjonene.

Med håp om flere medaljer!

Geir
geirh@getmail.no
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar