tirsdag 22. mai 2018

I år skal vi redde naturen!

I år også spør jeg og kanskje du også? Var det ikke samme leksa ifjor?

Vi har jo hatt naturvernår forløpende og spesialisert det på "Norsk naturvernår", "Folkets Naturvernår", "Barnas Naturvernår", "Næringslivets naturvernår" osv.
Under Holmenkollrennene fikk alle erfare at vi er noen natursvin  alle sammen, med eller uten nikkers. Og det uansett alkoholinntak!
I år er det havet og våre strender som skal reddes for søppel og dritt. Gamle og unge graver frem søppel, plast, glass. Store kampanjer i alle landsdeler arrangerer 'Redd strendene'.

Og I ÅR skal virkelig ALLE bli motivert til å la være å kaste ispapir, flasker, plastavfall osv fra seg på bakken. Kan det være så vanskelig da? Må du ha et kamera eller en uniformert person bak deg for å la være å kaste?
Torsdag 3. mai skulle "Hele Norge rydde". Javel, hvordan gikk det?  Mulig jeg har sovet, men har iallfall ikke sett noe resultat.

Det som hjelper er blant annet å vise bilder av dyr som lider og dør på grunn av plast, hermetikk og små-artikler som knapt kan sees. Men det blir bare en økt der og da!

DET MÅ EN MENTALITETSENDRING TIL  I OSS ALLE!


Skolene er sikkert flinke, men det er foreldre som synder! De lærer sine håpefulle at de ikke må kaste søppel, men dessverre sitter dette mellom ørene. Hvis unge og gamle virkelig fikk se og erfare at et dyr dør foran øynene deres vil det garantert virke. Og KONSEKVENS, Du kan ikke plukke papir en dag og dagen etter slippe is-papiret på bakken.

Idag kommer gammel søppel til overflaten i fjorden utenfor Oslo!

Bildet viser badeliv på Langøynene i 1950-årene.
Øya på bildet ble brukt til søppelfylling i årene 1904-1948. Gamle og unge kunne deretter utøve et deilig badeliv. Øya tilhører Nesodden kommune, men ble brukt til søppeldeponi av Oslo kommune.

Frem til nå....Nå kommer nemlig dritten til overflaten!

La oss håpe at øya kan bevares i å årene fremover! Med flotte gressletter (bildet) og topp badevann! Men det kreves sannsynligvis stor innsats og god økonomi fra fra både Oslo og Nesodden kommune. Sannsynligvis også fra Staten.'Bilder; wikipedia

Geir
geirh@getmail.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar