Spørsmålet melder seg, hvem vinner i år? Og da mener jeg hvilken av butikkjedene som tilbyr de «beste» og mest grillvennlige produktene. Den ene dumme reklamen med grilltema etter den andre ruller over skjermen. Resten av årets måneder har de fleste butikkene et variert og godt utvalg i sine kjøttdisker, men i tre sommermåneder som også er definert som «grillsesongen», er utvalget heller snevert. Da er vi henvist til å spise det samme alle sammen.
Det er veldig vanskelig å finne en bit kjøtt som ikke er gnidd inn med krydder eller badet i marinade. Og det ser ikke særlig innbydende ut der det ligger. Joda, mye av det smaker helt OK, men hvorfor må disse produktene dominere butikkenes ferskvaredisker hele sommeren?
Hvis du kjøper ferskt kjøtt og krydrer eller mariner selv, har du mer kontroll på hva du spiser og du får den smaken du vil ha.
Her er en enkel marinade som kan brukes til det meste, mengden tilpasser du etter størrelsen på det som skal marineres og smak til.
Olivenolje
Sitronsaft
eller soyasaus
Finhakket rosmarin eller
andre urter etter smak
Finhakket
hvitløk
Litt
honning
Salt
og pepper
Bruk
ferskt selvkrydret kjøtt, spe på med pølser og burgere og ikke
glem grønnsaker og annet tilbehør. Da kan du gå grillsesongen
trygt i møte og forhåpentligvis nyte mange hyggelige kvelder med
grillen som midtpunkt.
Jens
Jens
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar