fredag 4. mai 2018

Sesongen er i gang!

Hvilken sesong spør du kanskje, det er jo sesonger hele tiden! Og det stemmer jo, men nå er skisesongen slutt og fotballsesongen triller av gårde. Men denne gangen tenker jeg på grillsesongen.


Spørsmålet melder seg, hvem vinner i år? Og da mener jeg hvilken av butikkjedene som tilbyr de «beste» og mest grillvennlige produktene. Den ene dumme reklamen med grilltema etter den andre ruller over skjermen. Resten av årets måneder har de fleste butikkene et variert og godt utvalg i sine kjøttdisker, men i tre sommermåneder som også er definert som «grillsesongen», er utvalget heller snevert. Da er vi henvist til å spise det samme alle sammen.

Det er veldig vanskelig å finne en bit kjøtt som ikke er gnidd inn med krydder eller badet i marinade. Og det ser ikke særlig innbydende ut der det ligger. Joda, mye av det smaker helt OK, men hvorfor må disse produktene dominere butikkenes ferskvaredisker hele sommeren?

Hvis du kjøper ferskt kjøtt og krydrer eller mariner selv, har du mer kontroll på hva du spiser og du får den smaken du vil ha.

Her er en enkel marinade som kan brukes til det meste, mengden tilpasser du etter størrelsen på det som skal marineres og smak til.


Olivenolje

Sitronsaft eller soyasaus

Finhakket rosmarin eller
 andre urter etter smak

Finhakket hvitløk

Litt honning

Salt og pepper


  
Bruk ferskt selvkrydret kjøtt, spe på med pølser og burgere og ikke glem grønnsaker og annet tilbehør. Da kan du gå grillsesongen trygt i møte og forhåpentligvis nyte mange hyggelige kvelder med grillen som midtpunkt.


Jens  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar