tirsdag 15. mai 2018

Kom mai du skjønne milde!


Nå er det vel ikke alle som har fått klisteret av påskeskiene ennå, men likevel er det på tide å pakke pinsebilen med noe lettere tøy og morosaker enn det som passer i snøfonna. Eller kanskje en motorbåt-tur eller på skrå i en seilbåt?


Altså ut på tur igjen!

Denne gangen til sjøss selvsagt! Enten ved fersk- eller saltvann. Men helst si hei til Preben på Hankø eller H-C på Kjømme (joda det uttales sånn!). Ikke noen feil ved det, men jeg skjønner ikke når folk og særlig norske bedrifter får unna de oppgavene de  er satt til å uføre.
Vi har jo Gud hjelpe meg flere ferie- og helligdager enn arbeidsdager i dette landet!
En sak er de pålagte feriedagene. I tillegg kommer alle helligdagene. Bare i mai er det fem! Altså er det igjen 19 - nitten arbeidsdager før du har begynt å "jobbe inn" de inneklemte dagene.

Mine tanker går i dag derfor til de arbeidsgivere som er ansvarlig for alle småbedrifter i dette landet.


PINSE
Uten å kikke i 'Den store boken', hva betyr ordet pinse? Ikke det nei? Slå det opp i GOOGLE eller WIKIPEDIA så har du lært litt idag også!

Og så har vi uttrykket "vi må holde hjulene igang". Det er det de sier de siste 2 som sitter igjen når de andre 28 har reist på helgetur torsdag ettermiddag. Kjørte alle lastebil eller var det hjulene i maskinene?

I tillegg har vi fått et nytt offentlig kontor:  FRITIDSKONTORET. Nei! Der er ikke fleip! Høres jo ut som Wesenlund med feriebiskop Fjertnes i 60-åra. Dette er en avdeling under Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og skal organisere fritidsaktiviteter for barn og unge (!). 400 000 barn og ungdom er nemlig medlem i barne- og ungdomsorganisasjoner.

*

Dagens nyord er demokratiskolering. Prøv igjen, kanskje lettere med bindestrek? Altså demokrati-skolering.Ja-ja...Er vel kursing i folkestyre det da?


Ha glade fridager!

Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar