torsdag 31. mai 2018

Skal det være delikatesse fra havet i sommervarmen?

Skalldyr kan være så mangt!Kjært navn har mange barn! Bildet viser et produkt som "produseres" og leveres av opptil flere firmaer. Jeg skriver produseres i hermetegn fordi jeg ikke helt vet hvordan denne saken blir fremstilt.
Navnet skjemmer ingen, men vi har altså både Crabstics og Crabnobs.

Jeg har jo i mitt blonde, naive enfold trodd at dette er et skalldyrprodukt. Kanskje en blanding av krabbe og reke og litt atått!
Hvis du tar en bit kan det nok smake litt som krabbe. Og sammen med en loffskive, litt majones og krydder er det slett ikke så verst!


Men for å være sikker på at dette skulle være en reell kvalitetstest, innkalte jeg husets ekspert på alt spiselig i havet. Nemlig Ruffen.  En hankatt med særdeles gode smaksløker for havets delikatesser.

Han har svart belte i skalldyr, primært reker. Reker som spesiale på grunn av litt omflakkende tilværelse i de første leveår. Han fikk tydeligvis kastet til seg rekerester og lukter nå reker på 150m og gjennom flere dører og vinduer. Og gjør gjerne all verdens kunster for en halv reke! Selvfølgelig nyter han også hummer og krabbe.Derfor er Ruffen den virkelige kvalitetstesteren på alle havets produkter. Det var også betimelig å innkalle Ruffen til den reelle testen av CRABNOBSEN fra Fiskemannen (Bildet over).
Ruffen er vanligvis ingen kostforakter og som nevnt over er han særlig glad i skalldyr. Og spiser også vanlig kattemat med god appetitt.

Men så var det crabnobs'en da.
Når vi vanligvis åpner en rekepose, krabbeboks eller fersk krabbe eller hummer sitter Ruffen ved siden av deg i løpet av 3 sekunder uansett hvor han befinner seg og hva han holder på med. Men nå kom uttrykket;

Hva i svarteste er det du prøver å dytte i meg?


PS! I følge innpakningen fra Fiskemannen inneholder produktet Surimi, hvit fisk, vann, sukker, stivelse, eggehvite,egg, fargestoff og... hold deg fast! Skalldyr. Det står riktignok ikke hvor mye.

Ok! Det koster litt mer med ferske reker, men ærlig talt, ikke gå i fella med å kjøpe dette rælet! Geir
geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar