fredag 11. mai 2018

New tricks

Når var siste gangen du gjorde noe for første gang? Dette er et spørsmål vi bør stille oss selv med jevne mellomrom. Vi har så alt for lett for å holde oss til de kjente og trygge løsningene, jeg vil si i livet, men jeg mener også i det daglige.

Vi kommer jo stadig opp i situasjoner hvor vi står overfor valget; skal vi går for det vanlige, kanskje litt kjedelige og trygge, eller skal vi prøve noe nytt? Vi har lett for å mistrives når vi kommer utenfor comfortsonen vår, men hvorfor ikke prøve? Å utfordre seg selv litt en gang i blant har vi bare godt av.


Vi mennesker er vanedyr sies det og det stemmer sikkert. Det er kanskje derfor vi har lett for å stivne i et mønster og være fornøyd med det, og at det kreves mye av oss når vi prøver å bryte ut av dette.

Se på det som utvikling, for det er jo det det er. Prøv noe nytt i dag! Kjør en annen rute for en gang skyld, kjøp den stripete skjorten og ikke den rutete som du pleier.

Prøv noe nytt til middag, kanskje du ikke liker det, men uansett så har du utvidet horisonten din litt. Noe av det dummeste jeg vet er voksne mennesker som sier de ikke liker noe de aldri har smakt.

Og når du har begynt i det små, kan du prøve med de større tingene. Når du tenker deg om er det sikkert noe du gjerne vil endre på.

Ikke bli kjent som en one trick pony. Den forutsigbare og kjedelige som aldri er åpen for noe nytt. Selv om vi blir eldre så kan vi jobbe med oss selv og utvikle oss.


Vær litt gæærn i hverdagen og sjokkér dine omgivelser, vis at du er den morsomme og uforutsigbare. Dette vil være til glede for de rundt deg.

Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar