søndag 27. mars 2016

Kontrastenes verden
Fortsatt god påske da dere!
 
 
Dette har vi sannelig fortjent etter å ha jobbet 11 sammenhengende uker etter juleferien! Slitt oss gjennom hufsige vinteruker med snø, sludd og glattis. Stress på jobben med grinete sjefer, overtid og dårlig lønn. Parkeringsstress i storbyene og køer til og fra jobb.
Oljen som vi hittil har levd godt på i over 40 år tar snart slutt (Slik virker det iallfall på "profetene", eller NHH, BI- eller merkantilt utdannede hoder). Det er et sant helvete å bo i Norge!
 
Eller?
 
Utenfor vår beskyttede lille idyll som heter Norge er det et virkelig helvete.
Terroren blir nesten daglig kost bare du kommer syd for København.
Krig, faenskap i store deler i resten av verden.
 
Klarer vi å se dimensjonene på våre egne, lokale "kjempeproblemer"
mot de globale utfordringer med terror, bomber, drap på uskyldige og nasjonaløkonomiske kjempeutfordringer i praktisk talt alle land utenom Norden?

En av de første terrorister vi fikk kjenne på kroppen var jo herren til høyre, Adolf Hitler. Men siden har vi sluppet unna.

Er det flaks, dyktighet, geografiske eller politiske årsaker til at vi (hittil..) ikke har blitt berørt av terror (bortsett fra Utøya) ?
 
Jeg drister meg til å si at det er mer flaks enn dyktighet. Jada, våre politikere og andre offentlige myndigheter, politiet (med og uten uniform)  gjør så godt de kan. Men er det nok?

Vi skal ikke male fanden på veggen og gå rundt daglig å være redd for et terrorangrep, men vi må samtidig ikke tro at vi er så heldige at vi slipper unna. En sunn skjerping og overvåkenhet mener jeg å er sunt! Men det må det må ikke ta livsgleden fra oss!
 
 PS
En digresjon til slutt:
Det er en sak jeg lurer fælt på. Før påske er det om å gjøre å komme seg ut av byen og opp/ned til fjell eller fjord tidligst mulig. Gjerne torsdag før påske. Og når påskeaften så vidt er ferdigtygd er det på tide å pakke bilen og vende snuta hjemover! Køer første påskedag! Og da skylder man på at det er godt å komme hjem og får planlagt første arbeidsdag. Særlig! DS
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar