søndag 13. mars 2016

Norske smånisser i hus og hytter



                                                                
Nei, det er ikke verken jul eller nissefest i disse dager! Men grunnen til at jeg i dag legger inn et bilde av en typisk nisselue er dagens tema.

(For øvrig har jeg lært av tabloidpressen (VG) at det lønner seg å sette inn et bilde mellom hver 3. setning i teksten. Da sovner ikke leseren. Bildet behøver ikke ha noen tilknytning til teksten)
 
 Trekk nisselua godt nedover både øya og ørene nå! Dere er jo verdensmestere alle sammen! Ikke bare i ski og skiskyting, men med hjelp til verdens trengende, for det sier jo mediene! Så drit i verden! Leve Toten! Og få for all del ikke dårlig samvittighet! For våre forfedre har levd tøft og vært gjennom mye faenskap og krig! Og noen må jo nå høste litt av det de har jobbet, svettet, samlet og bygd opp! Nemlig vi, dagens befolkning. Og oljen tar jo nå snart slutt så vi må begynne å spare? Eller kanskje heller kutte ned på den økonomiske hjelpen til de litt lenger syd? For vi har jo jaggu like store problemer her hjemme! Så trekk lua enda lenger ned over nesa. Pass på så ikke øya eller ørene stikker ut! For da kan det hende at du får høre våre «gjester» som banker på døra på Svinesund og vil inn!

Vi bor som dere vet i verdens rikeste land og er verdensmestere i det meste; Økonomi, velferd, helse, miljøvern osv.  Vi er Guds utvalgte! Vi behøver derfor ikke ta hensyn til all dævelskapen der ute som krig, sult og politisk uro. Vi kan jo tross alt ikke redde hele kloden aleine da!
Så derfor bør vi få slippe å få all verdens dævelskap inn i hodet og landet vårt! Som i Noahs ark; «Siste mann trekker opp stigen!»



Eller?

Ja da! Jeg overdriver sikkert og maler på med tjukk, svart maling! Med det virker som om vi nordmenn og –kvinner har hjerte av gull og gjerne vil hjelpe alle som har det vondt i verden. Men så blir vi smittet av

Det kongelige norske byråkratiet

Uavhengig av rød, blå eller grønn regjering, får vi det liksom ikke helt til! Det blir bare masse byråkrati. Og uansett hvor mange millioner vi samler inn og regjerningen setter av til midler for å hjelpe flykninger fra Syria, virker det som om bare deler av midlene (les: millionene) kommer frem til de som virkelig trenger dem. Hvor i svarte blir det av resten?

Dette er bildet (nedenfor) av en tidligere norsk regjering (Visstnok fra ca. 1720). Alle sammen snille og godlynte. Riktignok litt naive og godtroende, men de ville gjerne gjøre det beste for sine nærmeste (som i dag). I morgen er det en ny dag og nye muligheter, men det tenker vi ikke på i dag dere. Det årner seg nok! 
(Statsministeren med paraply midt i bildet)

Geir

geirh@getmail.no

Bilder: wikipedia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar