lørdag 5. mars 2016

Teknologi

Vi har vendt oss til mobiltelefonen og de fleste av oss ser den som en viktig del av hverdagen, og verdsetter at den gjør alt enklere for oss. Vi er vant til å være tilgjengelige og liker at vi kan få tak i hverandre og gi beskjeder til enhver tid. Morsomt å se gamle TV-serier, som for eksempel Seinfeld, som er spilt inn før mobiltelefonen ble allemannseie. I hver episode er det et styr med telefonsvarere og ringing for å få tak i hverandre. Jeg er glad det ikke er sånn for oss i dag.

Allikevel er det blitt en stor sak og politisk korrekt å snakke om å forby mobilbruk og opprette såkalte ”mobilfrie soner”. Helt meningsløst etter min oppfatning, vil vi ha tilbake stresset og maset med ikke å få tak i folk? Mitt inntrykk er også at de aller fleste er blitt flinkere til å ta hensyn og bruke ”mobilvett”. Det blir mer og mer bruk av mobiltelefoner i fremtiden så ikke tro at dere gjør barna noen tjenester ved å legge begrensninger på bruken.Teknologien til mobiltelefonen ble tilgjengelig på 40-tallet. Det ble laget noen varianter utover 70-tallet. men det var først midt på 80-tallet det ble mulig å kjøpe en. Den var stor og klumpete og upraktisk. Men utviklingen har gått fort og de variantene vi har i dag er elegante og hensiktsmessige, med en uendelighet av muligheter.

De fleste av oss går rundt med liten, men kraftfull datamaskin i lommen som gir oss muligheter vi ikke kunne drømme om for få år siden. Ikke bare snakker vi sammen, men vi surfer, streamer musikk og filmer, fotograferer og driver business fra telefonen vår. I tillegg til mange ting jeg ikke skjønner noe av. I det store og hele inneholder en moderne smarttelefon hele livet vårt.

Dagens smarttelefon er et hjelpemiddel som er designet for å gjøre livene våre bedre på alle måter. Vi kan like det eller ikke og hvis det er noen som har så mye i mot dette så kan de kvitte seg med telefonene sine. Men neida, da skal det forbys og legges restriksjoner på bruken. 
De minner litt om avholdspredikanter, vi liker det ikke og da skal heller ingen annen få lov.Den elektriske telegrafen kom i 1844. Den ble etter hvert avløst av teleks, som kom i Tyskland i 1933 og for alvor i Norge etter krigen. Denne ble etter hvert avløst av telefaksen som ble introdusert i Norge rundt 1980. Disse oppfinnelsene ble mottatt med åpne armer og var betydningsfulle og viktige hjelpemidler i kommunikasjonen mellom land, bedrifter og mennesker. I dag foregår kommunikasjonen via PC, nettbrett og ikke minst mobiltelefonen.
Så til dere politisk korrekte ”synsere” der ute, la oss glede oss over mobiltelefonen vår.

Jens 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar