mandag 14. mars 2016

Nytt fra landbruket


Kan noen der ute forbarme seg over denne smukke damen og godjenta? Hun trenger bare å få opp venstre og høyre side av munnvikene.  Og hun trenger hjelp nå! Kanskje et par strikker fra munnvikene og over ørene?
Det er lederen i Norsk Bonde- og Småbrukarlag Merete Furuberg. Hun har ikke smilt siden 3 ulver ble skutt i Hedmark i fjor.
Nå oppfordrer hun alle til å møte opp til vardebrenning mot alle rovdyr. Hun vil utrydde ulv, bjørn, jerv, gaupe, grevling og andre dyr i pels uten halsbånd (og ekorn?).  Ifølge damen på bildet, er den eneste tanken alle disse pelsdyra har i hodet å angripe, drepe og spise sau og lam. At sau uten tilsyn i fjellet stryker med av helt andre årsaker har aldri falt damen inn. Særlig ikke fordi alle døde eller bortkomne sauer blir erstattet med seks 1000-lapper fra Landbruksdept'et uten krav til bevisførsel.

Jeg har i tidligere innlegg foreslått at disse erstatningsbeløpene heller burde brukes til preventiv jobbing. Nemlig å lønne gjetere (ungdom, studenter, arbeidsledige m fl). Men det er klart, det krever jo enda mer administrasjon i dept'et.

Til slutt vil jeg ønske Merete en riktig god og fredfull påske! Brenn gjerne varder landet rundt, men jeg tror nok alle sauene som ble borte i høst og i beste fall fortsatt er i live, blir skremt av flammene.

(For de som måtte lure på hvordan en gjeter ser ut, se bildet under fra Østerrike)

Geir
geirh@getmail.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar