onsdag 27. april 2016

Blanda drops
I dag blir det både litt seriøst og noe (forsøksvis) useriøst (moro)! Så kast dere over teksten og pass på så ikke latteren utløser vedvarende kramper!

Først litt alvor:

DAGLIVARER PÅ NETTTET
Høyskolelektorer og andre "besserwissere" har spådd den umiddelbare undergang og konkurs for de som nå har satses og investert i salg og levering av matvarer hjem til deg. Blant annet Kolonial.no, marked.no, retthjem.no, matnett.no og flere.
Jeg tenkte umiddelbart at dette ikke kunne bære seg økonomisk og særlig ikke fordi du i fjor måtte hente matkassen på dertil egnet sted. Nå får du levert de bestilte matvarene på døra til konkurransedyktig pris. Og vareutvalget er tilsvarende det kjedene har. Så hvorfor tar ikke dette fullstendig av?

Noe ligger selvfølgelig i det at leveringslogistikk, kommunikasjon mellom leverandør og kunde samt noe konservative tanker hos kundene ("De har ikke de varene jeg ønsker". "Det er sikkert dyrere!" "Hvor må jeg hente varene?"). Dette vil garantert bli løst gjennom erfaring og god markedsføring.
Men ligger det en snikende konservativ legning iallfall for oss over 50 og kanskje særlig kvinner at det er nå greit å plukke (og kjenne på/kvalitetssikre) varene før du betaler? I tillegg er det vanskelig å impuls-handle på nettet, eller liker vi ikke å  måtte planlegge middag for en hel uke? Hva tror dere der ute? Når kommer dagligvarehandel på nettet til å ta av? (Kolonial.no omsetter for 8 mill. i uka så...)

                                         GPP-bingo
Så litt moro for dere som må slepe dere gjennom minst 8 timer hver dag i en eller annen arbeidssituasjon for å tjene til livets opphold.
Det begynner å nærme seg ferie og da vil det garantert bli et allmøte i regi av daglig leder/adm dir. som skal fortelle dere at det er så vidt båten bærer. Derfor ble lønnsoppgjøret dessverre ikke mer enn 0,5% i år. Men det er håp; en restrukturering i 2017 vil garantert hjelpe. Deretter presenterer han/hun en plan for 2017-2020 med mange fine ord. Og her er det du og de tre-fire nærmeste medarbeidere kan ha det skikkelig moro.
Dere lager et skjema til hver med 5 x 3 ruter (se bildet). Fyll hvert brett med ord som kan være målbilde, innovasjon, optimalisere, robust, visjon, matriseorganisasjon, performance management, restrukturering, relevant, global struktur osv. Kikk på tidligere utsendte info-brev fra ledelsen og finn "gode"ord der. Når første mann/kvinne har 3 eller 5 på rad av de ordene sjefen har presentert, roper han/hun BINGO!
Undertegnede har selv gått i baret etter et allmøte og blitt presentert et vinner-brett med utrolig bra ord som jeg syntes var særdeles tydelig og nyttige. Jaja..
(Hva GPP står for? Generelt PissPreik).

geirh@getmail.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar