søndag 24. april 2016

Klimaendring

Ja, våren er en fin tid dere. Joda vi skal ikke si noe annet, men å våkne til snøvær i dag var en nedtur. Men det er bare april ennå og vi vet jo at det er en lunefull og upålitelig måned.

Bare tenk på Bjørnstjerne Bjørnsons dikt.

Jeg velger meg april
I den det gamle faller
i den det ny får feste,
det volder litt rabalder -
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi en krefter velter -
i den blir somren til!

Hvor blir det av drivhuseffekten? Jeg hadde satt min lit til den når det gjaldt klimaet, håpet på godt og varmt vær store deler av året. Jeg slipper ut så mye jeg kan av klimagasser og uhumskheter, men det monner jo ikke hva jeg gjør. Vi må stå sammen om dette!Her blir det mer liv om noen uker.
Vel, jeg lar meg ikke hemme av litt vær, som den friluftsmannen jeg er sørger jeg bare å kle meg godt. Og dermed skremte jeg opp en fiske-kompis i dag tidlig og dro ned til fjorden for å dra opp litt kattemat. Torsken er på denne tiden også velegnet til menneskeføde, men for å være helt ærlig er jeg ikke så veldig glad i det.

Dagens beskjedne fangst.


Det ble ikke den store fangsten i dag, men tross alt en fin morgen ved fjorden. En og annen kajakk var også ute, noen få båter og selvsagt de alltid nærværende hundeeierne med sine snusende firbente. Det drar seg mot båtsesong og etterhvert kom det også noen som skulle klargjøre skutene sine. Faktisk var det også noen som badet, men dette er jo nesten perverst.


Alt i alt en hyggelig morgen ved fjorden som tross alt ga bud om varmere tider.

Akkurat som Bjørnson sier.

Jens


1 kommentar:

  1. Perverst å bade nå? Hallo, jeg bada i fjorden 3-4 ganger for 14 dager siden! Herlig! Det er bare å kaste seg uti!
    Geir

    SvarSlett