fredag 22. april 2016

Se og kom deg ut nå da!

Naturen står der jomfruelig og venter på deg!
 
Ok, jeg får starte med å innrømme at det tok meg 45 -førtifem-  år før jeg skjønte hvor fantastisk det er ute i naturen om våren. Alt spirer og du ser faktisk at gress, blomster og busker gror og vokser. Det eneste du behøver gjøre er å stoppe opp litt, bøye hodet (kanskje også litt knekk i knærne..) og kikke ned og rundt deg.
I 16-20 års alderen var det stort sett for meg å gampe rundt i marka på ski eller med joggesko og stoppeklokka i hånda. Selv som hundeeier var fokuset kun å få unna den halvtimes daglige turen, men da oftest på lokale veier. Skogen lå tross alt minst et kvarters gange fra heimen og med dårlig tid måtte du da bruke bilen og det var jo grensen for prioritering av "tida etter arbe!".For dere asfaltkrigere viser bildet over blåveis og hvitveis. Disse finner du garantert maks. 20 min. biltur fra der du bor uansett hvor i landet du oppholder deg! (Jada! Selvfølgelig når snøen har gått..).Særlig bør dere som har barn og/eller hund (hest?) nå benytte anledningen til å komme dere ut i skauen! Og for å lokke med seg ungene kan det være lurt ta med seg litt mat og drikke. Og hvis det er lov der du bor å tenne bål, er dagen reddet! Det blir garantert en suksess å grille pølser, det gir ungene minner for livet!I tillegg er det alltid lurt å vise ungene hvor dere er (for det vet du vel?..) Helst med gammeldags trykt kart eller elektrisk kart da (GPS). Hvis du da er så flink/heldig at du samtidig som du sier at "nå er vi her" står 1m fra skiltet med samme navn, er suksessen sikret!
(På en annen side er suksessen også sikret hvis dere går dere bort. Av egen erfaring vet jeg at ungene garantert husker resten av livet den turen vi gikk oss bort og hadde bare penger til en liten brus før vi måtte rusle noen mil hjem til hytta..).
Men det viktigste er å bruke god tid. Ikke begynn å tenke på hjemturen 5 minutter etter start. La ungene få sjansen til å observere selv og fordøye det de ser. Og ikke gå for langt!
Da blir det garantert suksess! God tur!

Geir
geirh@getmail.no
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar