fredag 2. desember 2016

GUL JOD


Nå i desember er det populært å uttale seg om jul og juleforberedelsene og kanskje også tradisjonene. Vi ser og hører alle slags mennesker som føler seg meningsberettiget, markedsfører sin vinkling på denne vår favoritthøytid.

 
De fleste gleder seg og ser frem til noen koselige juledager med familie og venner. Den gode maten blir dratt frem som en viktig del av julen. Gaver og pynting er noe som skaper forventning og god stemning de fleste gleder seg over.

Så har vi de som er likegyldig til jula og julestria, synes det er noe tull og en kommersiell jippo. De er i mot gaver og overdreven pynting. De uttaler seg negativt i forkant, men når jula kommer og de får et par akevitter innenbords koser de seg som bare det.



Noen minnes sin barndoms jul med en egen stemning med julemusikk, pynting av tre, god lukt fra ribba eller pinnekjøttet og de faste TV reprisene. Etter gaveåpningen senket julefreden seg.

 
 
 
Gjør den egentlig det i dag? Mange klager på at barna er for fordringsfulle når det kommer til gaver. De får en kanskje en ipad i gave men er misfornøyd fordi det ikke er den største og kraftigste. Eller kanskje ikke den fineste mobilen og whatnot. Det de glemmer er at de i stor grad kan takke seg selv for denne forbeholdne begeistringen fra avkommet. Hvis du gir barna alt de peker på resten av året kan det vel ikke være overraskende at de forventer det beste også på juleaften?
 
 

Og så har vi de som alltid må være politisk korrekte, det vil si «bedre» enn alle andre. De feirer julen på den rette måten, spiser den riktige maten og gir bort de riktige gavene.

Jeg vet ikke hvilken av disse juletypene du er, men jeg tror kanskje jeg selv er en perfekt blanding av alle. Det viktige er at vi greier oss gjennom den krevende førjulstiden og har krefter igjen til å nyte de hyggelige juledagene når de kommer.

Og for å være litt PK til slutt, ikke glem å være snill og hyggelig og tenk litt på de som kanskje ikke er like godt stilt som oss.

Jens


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar