tirsdag 29. november 2016

Jo da, det blir jul iår også! Helt sikkert!

Svært mange av våre lesere har, som forventningsfulle unger, ventet på vår adventskalender. De har tryglet og bedt med sine modige tårer rennende nedover kinnene.
(Og tro meg, det er ikke vakkert å se en femtiåring krabbende på knærne og bønnfalle oss om iallfall å lage en liten julekalender).

Men her må vi være harde. Adventskalender er såå 2015 altså! Men vår lille redaksjon hviler aldri så vi vil komme med noen små særdeles julete innslag fremover mot jul! Kanskje blir det til og med en krevende gåte, så følg med!

Vi starter litt forsiktig i dag med den mest julete av alle småfugler, nemlig Dompapen (Joda, det er bare EN p). Den tilhører finkefamilien og liker seg best i busker der den bygger rede og legger 4-7 egg. Og denne lille rakkeren er ikke så dum det høres ut som. Dompap kommer av ordene dom (katedral) og pap (fader/pave) på grunn av den kardinalrøde fargen på brystet.

Dompapen synger ikke, men "fløyter"  en vakker fløytetone!


Til slutt i dag varmer vi opp med en liten kjønnsrelatert gåte:

Hvorfor er det forskjell på hvordan menn og kvinner "monterer" toalettrullen på holderen?
Som bildet viser er denne rullen montert med "undertrekk" av undertegnede som ifølge fødselsattesten skal være mann. Det er selvfølgelig det korrekte.
Mens alle de kvinner/jenter jeg kjenner monterer motsatt, altså med "overtrekk"! En psykolog kan sikkert forklare dette med noen kompliserte teorier basert på åpen eller lukket psyke. Jeg er imidlertid overbevist om at jenter/kvinner monterer med overtrekk fordi de tror at papiret dermed er mer beskyttet lengst mulig før bruk. La oss høre din mening! Bruk kommentarfeltet under.

PS! Dere som sverger til juletoalettpapir: Hvorfor skal du tørke deg med nissen da? Har han gjort deg noe?.. DS

Til slutt i dag en seriøs påminning; Husk "Black Friday"! Ikke gå bananas i juleshopping nå da! Det holder med én gave til hver og det er også mulig å velge å gi et bidrag til en av våre mange humanitære hjelpeorganisasjoner som alternativ.


Geir
geirh@getmail.no

Kilder: Wikipedia

1 kommentar:

  1. Skal kjøpe nisse toalett ruller når jeg har brukt opp dem med LSK på. (Lillestrøm Sportsklubb)

    SvarSlett