lørdag 12. november 2016

Frukt- og grøntmafiaen

Våre tanker går i dag til eierne og ansatte blant annet hos Coop, Meny og Kiwi. 
 
Flere "revolverjournalister" blant annet i NRK 2, har med medfølelse, hjerteskjærende og gråtkvalt stemme formidlet som om det gjaldt krig og fordervelse at det har foregått barnemishandling ved kassen i de respektive dagligvarekjeders butikker.

"Ja! Er det ikke fælt da frue! Dette må da de store kjedene stoppe umiddelbart! De tjener jo penger som gress og i tillegg driver de nesten voldtekt av våre stakkars små og uskyldige barn! Hva i all verden har skjedd spør du kanskje? Jeg skal forsøke å fortelle dette på en saklig måte uten selv å ta til tårene eller bli emosjonelt ustabil. Saken er den at ved kassene i disse "selvplukk-butikkene" står det hyller i "barnehøyde" med montre og esker med snop! I følge en særdeles opprømt mor kommer hun ikke frem til kassen for "alt dette grisete sølet! Det er forstemmende og nærmest kriminelt å plassere dette  ved kassen! Min kjære lille forsvarsløse pike skjønner jo ikke at butikksjefen har gjort dette med vilje for å dytte søtsakene i henne!"

Hva om disse sannsynligvis godt skolerte mødre (og kanskje noen fedre?...) kunne vurdere å fortelle sin håpefulle. "Dette lille venn må vi ikke ta fordi det er mannen i butikken som prøver å lure oss til å kjøpe det!". (Selvfølgelig på en svært forsiktig, forståelsesfull og pedagogisk riktig måte).

Men fra en smule sarkasme og litt røff humor over til litt alvor;

Hvor har det blitt av barneoppdragelsen da?
Det er da for pokker ikke butikkbetjeningen som skal oppdra ungene? Jada! Jeg er 60+ og sikkert teit og gammeldags oppdratt. Men "unga" må da få beskjed om riktig og galt! Litt klåfingra var vi sikkert før også, men vi hadde da respekt for "annen manns eiendom".
 
En annen sak er det rent hygieniske ved at unger tar på alle varer som ikke er pakket inn, både frukt, grønnsaker, brødvarer med mer som ligger ubeskyttet i butikken. Det kan det vel ikke være nødvendig å plassere en vakt ved hver eneste varereol?
Selvfølgelig ikke!
 
Så vær så snill, hør litt på en gammel grinebiter som er glad i barn, men ikke er glad i foreldre som praktiserer "fri barneoppdragelse" og overhodet ikke ser feil i sine små håpefulle. Det er nemlig ikke ungens feil, men din som ansvarlig mamma eller pappa!

Men om 3-4 år er dette problemet glemt! Da sitter vi hjemme i sofaen og venter på matkassen vi bestilte på nettet i går kveld. Men hvor blir det av den da?  Kassen skulle jo leveres her på døra klokka 4 (?). Forsinket igjen og nok en dag med ekspresstinte pølser fra fryseren. Jaja...!
 
Det får være nok syting for i dag!
Jeg ønsker alle små og deres foreldre (tross alt..) en riktig god helg!
 

Bilde: Kolonihagen.no (som alltid er i rute)
 
Geir
 
 

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar