torsdag 3. november 2016

Dagens boktips

 
En av politiets mest betrodde medarbeidere gjennom flere tiår, Eirik Jensen (58), er anklaget for, sammen med Gjermund Cappelen, å ha medvirket til innføring av 14 tonn hasj og for å mottatt 2 mill. kr. Jensen har mer enn 30 års erfaring i Oslo Politiets forskjellige avdelinger.


 
Eirik vokste opp på Nesodden der han også fikk sine første erfaringer med lensmannen og politiet. Som oftest på grunn av litt for høy fart på mopeden. Men ifølge han selv var lensmannen også en av grunnene til at han selv begynte i politiets tjeneste. At lensmannen og politiet lokalt hadde evnen til å se en sak fra flere sider.
 

Senere i sin karriere har han vel vært innom praktisk talt alle avdelinger i politiet. Han har også vært i nær dialog med alle potensielle kriminelle grupperinger som A-gjengen, B-gjengen, Hells Angels og Bandidos.

Rettsaken mot Jensen skulle startet i august i år men er utsatt på grunn av at hans advokater Arild Holden og John Christian Elden har vært og er opptatt med Rasoli-saken.

Dette blir en særdeles spennende og kompleks rettsak!  Nettopp fordi Jensen i hele sin politikarriere har benyttet etterforskningsmetoder som ikke alltid står i læreboka. Derfor har han fått "fiender" både blant de kriminelle og innad i politiet.

Guilty og not guilty?  Les boka og gjør deg opp en mening før rettssaken.

Geir
geirh@getmail.no


Kilde: Eirik Jensen, På innsiden Kagge forlag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar