mandag 26. juni 2017

Er det moro uten mening - forby det!




Headingen for dagens innlegg er en meningsytring som ofte blir knyttet til Fremskrittpartiets politikk om forbudhysteriet.

Undertegnede er av den mening at våre politikere forsøker å beskytte oss mot alle farer som dermed medfører at vi blir overbeskyttet. Og at det er viktig at vi alle i dette landet må være defensive og forsiktige for å unngå ulykker. Men som forfatter Tor Åge Bringsværd sa: "Den som har begge beina på bakken, står stille!"
Så hvor går grensen for å beskytte oss mot mulige farer?  Eller for ikke å si overbeskytte oss? Og dermed forby alt som er moro? Skal vi sette fartsperre på alle biler og båter?


!
I Københavns havnebasseng nå i helgen ble 2 drept og 5 skadet i en ulykke med vannskutere.
Visstnok uten alkohol innblandet.

FRP-politiker Bård Hoksrud mener det ikke er noen farer med disse skuterne fordi det ikke er så mange av dem. Javel? Så hvis det blir mange da? Hva er mange? Er det totalt i Norge ham mener? I Oslofjorden? Rundt Aker brygge? Skal det innføres fartsgrenser? Det er jo allerede innført påbudt redusert fart nære land.



Nei, herr Hoksrud, innfør totalforbud mot vannskutere nå i år! 

Jeg liker ikke å høre meg selv si det! Og jada! Jeg vet det kjøres grassat med båter i alle størrelser, men jeg tror at terskelen er mindre fra å flytte seg fra bil, motorsykkel og "landskuter" til vannskuter enn til en liten båt med påhenger. Det gjør noe mentalt med deg når kjøretøyet tross alt ser ut som en båt. Ser det ut som en motorsykkel uten hjul, er det adskillig lettere å kjøre som på veien. Dessuten er jo akselerasjonen like stor som på veien med vannskuter.


Geir
geirh@getmail.no



Kilde: Dagbladet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar