fredag 16. juni 2017

Grill og DAB

Nå er det grillsesong igjen. Butikkjedene underbyr hverandre med velegnet mat som skal smaksettes med tennvæske og kremeres i lystig lag. Vel og bra, det er mange gode og smakfulle kjøtt- og pølsevarer som egner seg på grillen. Men nå vil jeg slå et slag for grønnsaker og frukt på grillen. Og ikke bare som tilbehør, men som et reelt alternativ eller som en avveksling til kjøtt eller fisk. Det meste av grønnsaker kan grilles, tre noen biter av løk, tomat, maiskolber, blomkål og annet på et spidd og pensle med olje og legg på grillen.


Skiver av squash og aubergine direkte på grillen er velegnet, men husk olje. Det er noe med grillingen som får frem gode smaker i grønnsakene som du ikke får ved koking. Som dessert åpner du en banan forsiktig på langs, tar ut litt av innmaten og erstatter det med karamellsaus, sjokolade og marshmallows. Brett tilbake bananskallet og pakk inn i folie og legg på grillen og etter noen minutter har du en fin dessert. Digg!DAB - Digital Audio Broadcasting er fremtiden har jeg hørt. Jeg hører mye på radio og synes det høres spennende ut med mange nye kanaler. NRK har nå 15 landsdekkende kanaler i tillegg til 16 regionale, som sender lokale distriktsendinger. Når sant skal sies er det bare en kanal som kan kalles landsdekkende, nemlig NRK1 med 100% dekning. De andre 14 har 99% dekning, men det er så nær at det må vi nesten godta.
De 15 reklamefinansiert kanalene som sender helt eller delvis på DAB har en dekning på 93%. Det bør altså å bo i sentrale strøk for å kunne delta i mangfoldet på eteren. De fleste sender på DAB+ noe som er en videreføring av DAB. Tilbudet fra NRK er variert og hvis du er spesielt interessert i været eller trafikken så er det ikke noe problem. Finn frem til NRK Vær eller NRK Trafikk. Det er også en kanal som heter NRK Alltid Nyheter, med oppdatering av nyhetene hele tiden. Jeg visste ikke at det skjedde så mye rundt i verden. Jeg har vært innom de fleste kanalene bortsett fra NRK Sápmi og NRK Folkemusikk som ligger litt utenfor mine interesseområder. NRK P1 og NRK P13 er mine favoritter. Lyden på DAB+ sendingene er førsteklasses, uten forstyrrelser av noe slag. Litt problemer i tunnelene når du lytter i bilen, men det skal gå seg til etterhvert.

Da vet dere hva dere skal gjøre, grill grønt og lytt til DAB i sommer!

Jens

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar